Sindicaliştii cer ajutor de la Guvernul Orban pentru salvarea COS Târgovişte

Sindicaliştii cer ajutor de la Guvernul Orban pentru salvarea COS Târgovişte

Sindicaliştii de la COS Târgovişte spun că Guvernul Orban ar putea salva de la dispariţie COS Târgovişte dacă ar da o hotărâre de guvern prin care combinatul să fie declarat ca fiind o societate care desfășoară o activitate strategică în metalurgie pentru România. De asemenea, ar fi nevoie şi de un ordin al ministrului de finanțe, prin care sa se stabilească formula de conversie a creanței statului în acțiuni.

„Sindicatul Valahia a prezentat parlamentarilor de Dâmbovița situația existentă la COS Târgoviște și le-a cerut sprijinul pentru ca statul român sa-şi convertească creanța pe care o are la COS Târgoviște – de cca. 10 milioane de euro, în acțiuni la COS Târgoviște. Acest lucru este posibil pentru că, în anul 2018, la inițiativa Sindicatului Valahia și cu sprijinul CNS Cartel Alfa, al premierului de atunci (Mihai Tudose) și al senatorului Adrian Țuțuianu, Legea insolvenței a fost modificată prin OUG 88/ 2018, tocmai pentru a face posibil acest lucru”, susţine Sindicatul Valahia.

Sindicaliştii arată că Guvernul Orban poate salva combinatul de la dispariţie.

„În acest moment trebuie doar o Hotărâre de Guvern prin care COS Târgoviște să fie declarată ca fiind o societate care desfășoară o activitate strategică în metalurgie, pentru România și un Ordin al ministrului de finanțe, prin care sa se stabilească formula de conversie a creanței statului în acțiuni. Am transmis din nou Ministerului Economiei aceeași solicitare si luni 20 iulie la orele 10,00, vom avea din nou întâlnire cu parlamentarii de Dâmbovița, pe acest subiect”, precizează liderul Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu.

Conducerea COS Târgovişte a notificat sindicatul că intenţionează concedierea colectivă a salariaţilor combinatului. Astfel, circa 1.200 de persoane îşi vor pierde locul de muncă.

error: Conţinut protejat !!