Linia de producţie măşti de la Dragomireşti s-a stricat după doar o zi, nu s-a vândut nicio mască

Linia de producţie măşti de la Dragomireşti s-a stricat după doar o zi, nu s-a vândut nicio mască

Linia de producţie măşti de la Dragomireşti, judeţul Dâmboviţa, care a costat 1 milion de dolari, s-a stricat după doar o zi. Se pare că defecţiunea a apărut chiar în ziua în care premierul Orban vizita fabrica şi anunţa începerea de producţie de măşti aici.

Nicio mască nu a reuşit să vândă Uzina de Produse Speciale Dragomireşti.

”I-am solicitat domnului ministru o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producţia şi, evident, sunt convins că domnul ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua producţia şi a putea asigura pe piaţa românească, din producţie internă, o cantitate şi de la compania din Dragomireşti, de aici din judeţul Dâmboviţa”, a declarat, joi, premierul Orban, după vizita la Centrul Tehnic Titu al Renault.

Pe 29 aprilie 2020, Orban inaugura linia de producţie măşti chirurgicale de la Dragomireşti. Declara la acel moment că Uzina de produse speciale de la Dragomireşti va produce măşti de tip FFP 3 şi măşti chirurgicale, capacitatea de producţie zilnică fiind de 70.000 – 75.000 de măşti FFP 3 şi între 300.000 – 350.000 de măşti chirurgicale.

„Am testat prima mască FFP 2, de fapt e FFP 3 din punct de vedere al certificării materialului utilizat, care e produsă în România la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti. (…) Practic, Uzina de produse speciale Dragomireşti este prima capacitate economică care a achiziţionat utilajele şi care a pus în funcţiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măşti, acest tip de mască, numită N 95 după standardul asiatic, dar are echivalent de FFP3. Materialul utilizat pentru această mască a fost testat într-un laborator din Belgia şi are grad de protecţie de 99,8%. De asemenea, tot la această unitate economică intră în fabricaţie măştile chirurgicale, (…) măştile de largă utilizare care vor fi folosite după data de 15 mai. (…) Materialul care este utilizat, conform certificării, dă un procent foarte mare de protecţie, de aproape 80%”, a afirmat Orban, pe 29 aprilie, la finalul vizitei la uzina de la Dragomireşti din judeţul Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!