Cum a reuşit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să panicheze comunitatea din Pucioasa

Cum a reuşit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să panicheze comunitatea din Pucioasa

Pucioasa – staţiune turistică de interes naţional. Primarul Constantin Ana este cel care anunţă pe facebook o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa care anunţă că Hotelul Ceres va deveni centru de carantină, iar Spitalul Pucioasa „entitate suport pentru patologia asociată COVID-19”.

Edilul nu spune de unde a obţinut documentul, o hotărâre nesecretă a CJSU Dâmboviţa, comitet ce îl are preşedinte pe perefctul judeţului, Aurelian Popa.

„Ca să ne simţim şi mai mici vreau să vă spun că nimeni nu s-a sinchisit să ne comunice oficial această decizie!!!”, anunţă pe facebook primarul Pucioasei, Contantin Ana.

Presa nu a primit nicio informaţie de la CJSU, comunitatea locală la fel. Nu li s-a explicat oamenilor de ce s-a luat această hotărâre şi ce înseamnă spital suport pentru patologia asociată coronavirusului.

Tocmai pentru a comunica mai bine, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă are înfiinţat un Centru Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al judeţului Dâmboviţa. Denumirea pompoasă nu este susţinută de o activitate pe măsură, presa locală a solicitat insistent informaţii de interes public şi nu a primit niciun răspuns. Nici deciziile CJSU nu au fost comunicate.

Astfel, s-a ajuns în situaţia în care la Pucioasa oamenii îl asaltează cu întrebări pe primar şi au realizat o petiţie către prefectură.

Câteva din cele peste 160 de comentarii transmise de cetăţeni primarului din Pucioasa pe facebook:

AI: Un tanar de 29 de ani…din Pucioasa Sat a fost dus de catre politie la Targoviste pt ai face testul pt ca e suspet de Covit 19…e venit din Belgia si nu a respectat statul un casa….Si alt caz in Corbi Mari….🙏🙏

Primarul Constantin Ana: suspectul nu mai este suspect. A fost trimis acasa de catre DSP

GDO: Intr-un oras prea populat cu oameni batrani sa aduci bolnavi ? Cam ciudat ..

IIG: Este normal lângă Penny , unde se aprovizionează atâta lume ???

ELP: Cei care stau în carantină nu sunt neaparat infectati. De ce intrati in panica?PANICA este mai periculoasă decât virusul.

RC: În Pucioasa nu exista niciun specialist în boli infecțioase si niciun pneumolog. Singurul specialist de ATI este la spital doar 7 ore pe zi. Nu ar fi normal ca persoanele potențial infectate sa fie tinute într-un loc unde pot fi ajutate daca apar semne de boala?

AE: daca in spital si la hotel vor sta persoane bolnave, nu există un risc foarte mare de îmbolnăvire pt cadrele medicale, asistente, infirmiere….?😥

RC: Sigur ca da, mai ales daca nu li se vor asigura echipamente adecvate de protecție.

RC: Este statiune de interes national, nu se poate asa ceva. Un oras atât de mic care practic ” trăiește” din turismul balnear ca atat ne-a mai ramas, sa ne distruga si ultima resursa??

ECD: Domnule Prefect, aveți ceva personal cu orășelul nostru, sau vă stă ca un ghimpe Primarul nostru? Oameni buni, stimați concetățeni sa concepem o petiție și sa o trimitem la Președinte.

GC: De cand mi-a spus Mitica simt ca ma prăbușesc,până acum stăteam cu grija mea, de acum in colo grijă este și mai mare De cand a inceput nu mai dorm noaptea , de acum in colo simt ca ma lasa si inima, va rog frumos aveti grija asta ne lipsea.

MGG: Deciziile statutul Roman sunt execrabile! Nu exista protocol, nu exista nimic! Mie nu-mi vine a crede ce citesc! Multa sanatate si precauție!

Cu tristete dar si cu speranta va anunt faptul ca Pucioasa va sta in prima linie in lupta din ce in ce mai dura cu…

Publicată de Constantin Ana pe Marţi, 24 martie 2020

GDPR-ul nu funcţionează în comunităţile mici. Localnicii nu ştiu bine ce e Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ce are comitetul ăsta cu ei. Dar cer prefectului lămuriri. Aşa cum reiese din comentarii, localnicii ştiu cu nume şi prenume sau după poreclă cine e suspect, care sunt doctorii şi asistentele din spital, care sunt secţiile existente şi cum pot face faţă ele, ştiu şi dacă cei din spital au sau nu măşti, mănuşi şi dezinfectanţi.

„În Pucioasa nu exista niciun specialist în boli infecțioase si niciun pneumolog. Singurul specialist de ATI este la spital doar 7 ore pe zi”, spune un localnic.

Şi aşa, fără să explice, fără să comunice, parcă fără nicio preocupare de informare a cetăţenilor, deşi are o structură denumită pompos Centru Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al judeţului Dâmboviţa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă reuşeşte să panicheze un oraş întreg!

error: Conţinut protejat !!