Dâmboviţa: Numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut la peste 800, niciun caz confirmat de COVID-19 în judeţ

Dâmboviţa: Numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut la peste 800, niciun caz confirmat de COVID-19 în judeţ

Numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut în Dâmboviţa la 809, alte 38 de persoane se află în carantină, niciun caz confirmat de COVID-19 în judeţ, informează, vineri, Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al Judeţului Dâmboviţa.

Numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut de la 559, cât erau joi, la 809, toate persoanele fiind asimptomatice.

La nivelul judeţului, au fost testate 53 de persoane aflate în izolare la domiciliu şi carantină, de către DSP Dâmboviţa, rezultatele sosite până în prezent fiind negative.

„În continuare solicităm cetăţenilor să se informeze doar din surse oficiale şi să respecte măsurile transmise de autorităţi. De asemenea, vă recomandăm: evitaţi zonele aglomerate unde sunteţi expuşi la contact direct şi/sau interacţiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere; feriţi copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafeţe/obiecte comune de către un număr mare copii”, mai precizează Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al Judeţului Dâmboviţa.

O altă recomandare este să limitaţi la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrăţişările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea feţelor cu mâinile. Se recomandă, inclusiv în privinţa persoanelor împreună cu care locuiţi, să nu intraţi în contact direct decât după igienizarea mâinilor atunci când reveniţi la domiciliu.

error: Conţinut protejat !!