Orban, în 2008: Prefectul Aurelian Popa trebuie demis

Orban, în 2008: Prefectul Aurelian Popa trebuie demis

Actualul premier Ludovic Orban cerea în 2008 demiterea prefectului de Dâmboviţa Aurelian Popa pe motiv că face campanie Partidului Democrat, protejează şefi de deconcentrate care nu îşi fac treaba. Mai mult, îl acuza de incompetenţă, spunând că nu coordonează bine programele guvernamentale.

După 11 ani, Orban, din poziţia de premier, îl numeşte pe Aurelian Popa în funcţia de prefect de Dâmboviţa.

În luna martie 2008, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, Ludovic Orban, vicepreşedinte al PNL la acea vreme, anunţa că Aurelian Popa va fi schimbat din funcţia de prefect.

”În urma discuţiei pe care am avut-o cu ministrul de Interne pot să spun că în proporţie de 90% la reuniunea de miercuri a guvernului se va decide un nou prefect. Nu pot să spun numele, sunt mai mulţi candidaţi studiaţi de Ministerul de Interne”, declara Orban în 2008.

Întrebat atunci despre motivul acestei decizii de schimbare din funcţie a prefectului de Dâmboviţa şi dacă are vreo legătură cu faptul că a fost numit când era membru PD, Orban a spus că prefectul face campanie democraţilor.

”Are legătură că face campanie pentru Partidul Democrat prin faptul că protejează servicii deconcentrate care nu îşi fac treaba, că nu se ocupă de coordonarea tuturor programelor guvernamentale în Dâmboviţa, sunt o mulţime de motive”, a adăugat Ludovic Orban la conferinţa de presă din 2008.

La scurt timp după acea conferinţă, Aurelian Popa a pierdut funcţia de prefect. A deţinut funcţia din decembrie 2005 până în martie 2008.

În decembrie 2019, premierul Ludovic Orban îl numeşte pe Aurelian Popa prefect de Dâmboviţa. La ceremonia de învestire, Popa îi mulţumeşte.

„Vreau să mulţumesc pentru încrederea şi aprecierea domnului prim ministru Ludovic Orban (…). Astăzi am depus jurământul pentru a deveni prefect, cunosc atribuţiile prefectului, îmi doresc foarte mult ca această instituţie care reprezintă un reper în judeţ să fie menţinută şi chiar ridicată”, a spus Aurelian Popa la învestire.

În 2008, Aurelian Popa era membru PD când a fost numit prefect, iar în 2019 era primvicepreşedinte al PNL Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!