Invazie de tigrul platanului la Târgovişte

Invazie de tigrul platanului la Târgovişte

Tigrul platanului, insectă de 3-4 milimetri, a invadat municipiul Târgovişte. Insectele sunt mai multe şi mai agresive în ultima perioadă, iar locuitorii cer sprijinul autorităţilor.

Omenii se plâng că nu mai pot deschide geamurile, nu mai pot lăsa rufele la uscat afară fără să se umple de aceste insecte şi chiar că nu mai pot ieşi pe afară fără să fie agasaţi de aceste insecte.

Insecta Tigrul Platanului apare la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în medii cu vegetație bogată, acolo unde este predispusă să se înmulțească. Este întâlnită mai des în zone unde sunt plantați mulți platani, dar în ultimii ani, insecta este tot mai prezentă în aglomerația urbană, pe terease amenajate cu plante, parcuri sau grădini.

Insectele se prid bine de haine, iar ciupitura lor poate fi periculoasă pentru cei cu alergii. Recomandările pentru cei care sunt muşcaţi de tigrul platanului este să se spele în locul muşcăturii cu apă şi săpun şi să pună gheaţă dacă apare umflătură.

Cei mai mulţi caută pe internet pentru a afla informaţii despre aceste insecte şi cum pot scăpa de ele. Recomandarea făcută este de a se folosi insecticide specifice combaterii acestor insecte.

„APEL DE URGENȚĂ:Mare invazie in Targoviste de „tigrul platanului”! Rugam autoritatile competente sa ia masuri urgente!”, scrie Luana pe facebook.

„M-au disperat . Iau rufele ciucure de la uscat!”, scrie Vio.

„Am fost pe 28 Septembrie 2019 la kaufland-ul din targoviste/centru și ne-am umplut de aceste insecte care mai și înțeapă. Am găsit mașina in parcare plină de aceste insecte.”, spune Adrian.

„Oribil!! Nici hainele afara nu le pot usca !!!”, spune Andreea.

„Nu mai putem sa lăsăm nici geamurile deschise”, susţine Speranţa.

error: Conţinut protejat !!