Pucioasa: Două contracte de finanţare care vizează centrul oraşului şi zona Moţăianca

Primăria Pucioasa a semnat, joi, două contracte de finanțare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR) care vizează centrul orașului și zona Moțăianca.

„Este unul din momentele frumoase din aproape cei 3 ani de mandat. Proiectele sunt pe Axa 7, o axă dedicată special stațiunilor, cu un punctaj superior acordat stațiunilor balneare și balneoclimatice, ceea ce ne-a făcut să fim foarte competitivi pe cele două apeluri având un proiect ce va începe data de 3 iunie. Aceste proiecte aduc un real plus stațiunii noastre, asta este convingerea mea și a echipei pe care o conduc (…). Aceste două proiecte reprezintă doar o mică parte din strategia noastră de a face stațiunea atractivă pentru turiști și pentru locuitorii din zonele învecinate”, a declarat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Cele două proiecte de la Pucioasa au fost depuse în anul 2017 și s-au clasat pe primele două locuri din totalul celor 6 câte au fost depuse la nivelul Regiunii Sud Muntenia. Este vorba despre proiectele „Modernizare și amenajare peisageră în zona centrală a stațiunii balneoclimatice oraș Pucioasa” și „Creare zonă de agrement „Moțăianca” în stațiunea balneoclimatică oraș Pucioasa”.

Prin implementarea proiectului „Modernizare și amenajare peisageră în zona centrală a stațiunii balneoclimatice oraș Pucioasa”, se vor realiza: dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru turismul balnear din stațiunea balneoclimatică Pucioasa, respectiv reabilitarea a 1,112 km de drum, cu o suprafață de 16.360 mp; amenajarea a 26.840,61 mp de suprafețe spații verzi (din care un parc în suprafață de 25.984,00 mp și o grădină în suprafață de 856,61 mp) în stațiunea balneoclimatică Pucioasa; modernizarea a 2.073,00 mp de suprafață destinată recreării/agrementului (pentru sport) în stațiunea balneoclimatică Pucioasa.

Durata de implementare este de 48 luni, iar valoarea totală a lucrărilor este de 22.478.322,30 lei, din care cota de cofinanțare a Primăriei Pucioasa este de 2%.

În ceea ce privește proiectul „Creare zonă de agrement “Moțăianca” în stațiunea balneoclimatică oraș Pucioasa”, acesta își propune să promoveze combinarea turismului balnear tradițional cu turismul de „wellness”, astfel încât să fie incluse și alte noi posibilități de petrecere a timpului liber în stațiune, activități de tip sportiv, odihnă și joacă, în locuri dedicate acestor activități. Totodată, prin implementarea acestui proiect, se dorește atragerea de turiști și pentru segmentul de sănătate, corelat cu relaxarea, valorificându-se astfel potențialul natural al stațiunii, bioclimat benefic persoanelor care suferă de epuizare, convalescenților, hiperreactivilor, persoanelor cu boli nervoase, reumatice sau pulmonare.

Cu o durată de implementare de 48 de luni, investiția urmărește: crearea unei parcări, modernizare drum și creare loc de agrement și are o valoare totală de 19.987.759,69 lei, din care cota de cofinanțare a unității administrativ-teritoriale a orașului Pucioasa este de 2%.

error: Conţinut protejat !!