Dâmboviţa: Calea Luminii, la Târgovişte, eveniment în Joia Mare

Dâmboviţa: Calea Luminii, la Târgovişte, eveniment în Joia Mare

Calea Luminii este un eveniment unic în ţară, ce are loc la Târgovişte în Joia Mare, iar cei prezenţi la manifestare aprind lumânări pe traseul din faţa Catedralei Mitropolitane, pe Bulevardul Carol I, până la gara municipiului, pe o distanţă de un kilometru.

Este al 20-lea an consecutiv în care are loc Calea Luminii. În fiecare an numărul lumânărilor aprinse este egal cu al anului respectiv plus încă una, ca simbol al speranţei.

„Calea Luminii însufleţeşte an de an municipiul, este un eveniment unic de care se vorbeşte şi se scrie foarte frumos nu numai la nivelul municipiului Târgovişte sau al judeţului Dâmboviţa, ci la nivelul întregii ţării. Lumina simbolizează speranţa, viaţa, cunoaşterea, biruinţa binelui asupra răului”, a declarat primarul Târgoviştei. Cristian Stan.

Câteva mii de persoane participă la acest eveniment. Oamenii merg la slujba de la Catedrala Mitropolitană, apoi aprind lumânări pe Calea Luminii.

„Anul acesta, manifestarea are semnificaţii deosebite, deoarece este a 20-a ediţie, ocazie ce corespunde cu cele dou[ decenii de la întronizarea IPS Părinte Nifon la Târgovişte, în scaunul arhieresc. (…) Lumânările pe care târgoviştenii le aprind în Joia cea Mare sunt semnul luminii care vine de la Mântuitorul Hristos, Lumina Lumii. Ele manifestă credinţă, comuniunea şi solidaritatea noastră, fiind semne de speranţă şi încredere pe calea care duce spre sărbătoarea Marii Învieri”, spune vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu.

error: Conţinut protejat !!