Victor Ponta a participat la Arctic la inaugurarea unei noi linii de producţie

Arctic a inaugurat, joi, în prezenţa premierului Victor Ponta, o nouă linie de producţie, investiţie de 24 de milioane de euro, devenind astfel cea mai mare fabrică de producţie de frigidere din Europa.

”O companie foarte importantă a hotărât să investească în Arctic, a avut încredere într-o fabrică de aici din România, din Găeşti şi prin faptul că au continuat să investească au deschis noi pieţe de desfacere. Înseamnă că Arctic are un viitor şi pentru asta le mulţumesc foarte mult investitorilor pe care vreau să îi consider deja ca făcând parte din ceea ce însemnă Arctic, acum un proiect de succes între Turcia şi România”, a declarat primul ministru Victor Ponta.

victor ponta arctic gaesti camere2

VEZI GALERIE FOTO

Preşedinte în cadrul grupului Koç şi CEO Arcelik, Levent Çakıroğlu, a spus că odată cu investiţia inaugurată joi, Arctic a devenit cea mai mare fabrică de producţie de frigidere din Europa cu o capacitate anuală de 2,5 milioane de unităţi.

”Decizia noastră de a construi o nouă linie de producţie este o dovadă a încrederii pe care o avem noi în Arctic, dar şi în echipa noastră. Cu această nouă investiţie, Arctic a devenit cea mai mare fabrică de producţie de frigidere din Europa cu o capacitate anuală de 2,5 milioane de unităţi. Valoarea totală a investiţiei este de 24 de milioane de euro şi am primit 10 milioane de euro ca ajutor de stat”, a afirmat preşedintele în cadrul grupului Koç şi CEO Arcelik, Levent Çakıroğlu.

ceo koc arctic

Acesta a adăugat că, de la preluarea Arctic de către Arcelik, capacitatea de producţie şi exporturile au crescut foarte mult.

”Astăzi se marchează un moment esenţial în evoluţia Arctic. Inaugurarea noii linii de producţie este o dovadă a investiţiei continue a Arcelik în Arctic (…). De la preluarea companiei de către Arcelik capacitatea de producţie a Arctic crescut de la 300.000 de unităţi la 2,5 milioane de unităţi pe an. Veniturile din vânzări au crescut şi ele de cinci ori ajungând la 272 de milioane de euro. Şi mai important, veniturile din exporturi au crescut de nouă ori (…). Vreau să mai spun că, începând cu 2002, am contribuit cu 98 de milioane de euro impozit la bugetul de stat şi suntem foarte mândri de acest lucru”, a precizat preşedintele în cadrul grupului Koç şi CEO Arcelik, Levent Çakıroğlu.

Arctic Găeşti are acum 2.500 de angajaţi. Reprezentanţii companiei au precizat că prin construcţia noii linii de producţie se creează 500 de noi locuri de muncă, plus alte 500 pe orizontală.

Compania Arctic deţine în România trei branduri puternice – Arctic, Beko şi Grundig.

Arctic face parte din grupul Arcelik, al treilea jucător european în industria de electrocasnice, care este membru al celui mai mare holding privat din Turcia, Koç Group.

La inaugurarea noii linii de producţie de la Arctic au mai fost prezenţi ambasadorul Turciei la Bucureşti – Ömür Şölendil, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, prefectul de Dâmboviţa – Victor Sanda, parlamentari şi autorităţi locale.

ponta gaesti

error: Conţinut protejat !!