Dâmboviţa: Au fost reluate acţiunile de deszăpezire pe DJ 714, drumul de acces spre Padina-Peştera

Dâmboviţa: Au fost reluate acţiunile de deszăpezire pe DJ 714, drumul de acces spre Padina-Peştera

Consiliul Judeţean Dâmboviţa anunţă, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că au fost reluate acţiunile de deszăpezire pe DJ 714, drum de acces spre zona turistică Padina-Peştera.

”Ca urmare a analizelor şi discuţiilor comune ale conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD) şi Instituţiei Prefectului judeţului Dâmboviţa, cu participarea reprezentanţilor Societăţii Comerciale Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA (SC LDP), precum şi a altor factori implicaţi în gestionarea situaţiei create pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni _ Bolboci –Padina –Peştera, societatea subordonată CJD a reluat activitatea de întreţinere şi deszăpezire pe traseul menţionat, începând de astăzi, 2 februarie 2019, ora 10.30, înţelegând, astfel, să respecte clauzele prevăzute în contractul de concesiune”, precizează CJ Dâmboviţa.

SC LDP, societatea din subordinea CJ Dâmboviţa, anunţa vineri că nu va mai deszăpezi DJ 714 din cauză că nu a primit răspuns la solicitarea adresată consiliului privind punerea în siguranţă a drumului.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are mai multe recomandări pentru cei care vor să meargă în zona Padina-Peştera.

”Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat încălzirea accentuată, după căderile abundente de zăpadă şi precipitaţii mixte, recomandăm următoarele: evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol şi ninsoare; informarea de către participanţii la trafic, înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului şi prognozei meteo şi, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce priveşte vestimentaţia, cât şi dotarea autovehiculelor”, informează CJ Dâmboviţa.

De asemenea turiştii trebuie să respecte semnalizarea rutieră, precum şi avertizările emise de către serviciile specializate.

”Asigurăm beneficiarii că toate activităţile social-economice şi administrative, din zona Moroeni – Padina –Peştera, se pot desfăşura în condiţii corespunzătoare”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!