Dâmboviţa: Prins că transporta porci fără a avea documente sanitar-veterinare; animalele au fost eutanasiate

Dâmboviţa: Prins că transporta porci fără a avea documente sanitar-veterinare; animalele au fost eutanasiate

Un bărbat din Covasna a fost prins pe raza judeţului Dâmboviţa că transporta porci într-o autoutilitară, fără a avea documente sanitar-veterinare, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Cel în cauză a fost amendat, iar animalele au fost eutanasiate.

Incidentul are loc în contextul în care luna trecută în Dâmboviţa a fost confirmată psta porcină în Lucieni, au fost luate la acel moment măsuri de protecţie, iar pesta nu s-a răspândit în judeţ.

”Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Moreni au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat din judeţul Covasna. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta transporta 7 porcine neînregistrate şi pentru care nu deţinea documente sanitare veterinare. A fost solicitat sprijinul reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare Dâmboviţa care au procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto şi la eutanasierea animalelor”, precizează IPJ Dâmboviţa.

De asemenea, bărbatul a fost amendat cu 720 de lei, de către poliţişti pentru nerespectarea prevederilor H/G 984/2005  privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

error: Conţinut protejat !!