Dâmboviţa: Podul peste Bizdidel în stare avansată de degradare; autorităţile au constatat acum 3 ani că e nevoie de consolidare

Dâmboviţa: Podul peste Bizdidel în stare avansată de degradare; autorităţile au constatat acum 3 ani că e nevoie de consolidare

Lucrările la podul peste Bizdidel, din localitatea dâmboviţeană Pucioasa nu au început, deşi au trecut trei ani de la constatarea degradării grave a podului şi nu există variantă ocolitoare de circulaţie.

Deputatul PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă a semnalat această problemă într-o întrebare adresată ministrului Transporturilor, Lucian Şova, şi remisă presei, marţi.

”Revin cu semnalarea unei probleme care necesită intervenție din partea ministerului, respectiv inițierea lucrărilor de consolidare a podului peste pârâul Bizdidel, pe DN 71, la intrarea în orașul – stațiune Pucioasa. La acest obiectiv cu o lungime de cca. 80 ml, elementele principale de rezistență ale suprastructurii prezintă degradări grave, aceste avarii fiind evidențiate într-o notă de constatare (nr. 1633/09.04.2015) a comisiei tehnice constituite din reprezentanți CNAIR, DRDP București, SDN Târgoviște și IPJ Dâmbovița”, se arată în întrebarea adresată de deputatul Oana Vlăducă ministrului Transporturilor.

Parlamentarul precizează că situația este cu atât de mai gravă cu cât nu există posibilitatea asigurării unei variante ocolitoare de circulație. În zonă s-a realizat și pus în funcțiune un pod provizoriu, circulația desfășurându-se restricționat, pe câte un sens, pe ambele obiective.

”Astfel, după 3 ani de la constatare, lucrările de consolidare nu au fost inițiate, ceea ce determină îngrijorare și nemulțumire din partea participanților la trafic. Mai mult, din punct de vedere al condițiilor meteorologice, la debite foarte mari pe cursul pârâului Bizdidel este posibilă afectarea variantei provizorii și amplificarea degradărilor la podul avariat”, susţine deputatul PSD Oana Vlăducă.

error: Conţinut protejat !!