Dâmboviţa: Opt noi cazuri de gripă la nivel de judeţ

Dâmboviţa: Opt noi cazuri de gripă la nivel de judeţ

Opt noi cazuri de gripă au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa în ultima săptămână de supraveghere, respectiv 12-18 februarie, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, remis vineri.

”În ultima săptămâna de supraveghere a infecţiilor respiratorii şi a gripei, Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat pentru  judeţul nostru 8 cazuri noi de gripă cu virus gripal tip B, după cum urmează: 2 cazuri la grupa de vârstă 5-14 ani; 2 cazuri la grupa de vârstă  15-49 de ani; cazuri la grupa de vârstă 50-64 de ani; un caz de gripă la grupa de vârstă peste 65 de ani”, se precizează în comunicatul DSP Dâmboviţa.

În ceea ce priveşte situaţia afecţiunilor respiratorii, în intervalul 12-18 februarie 2018, se constată o scădere a numărului total de cazuri diagnosticate, comparativ  cu săptămâna precedentă, dar a crescut numărul cazurilor spitalizate. În săptămâna 12-18 februarie au fost înregistrate 1.097 de cazuri de afecţiuni respiratorii, cu 200 mai puţine decât în săptămâna precedentă, iar în ce priveşte internările, în perioada 12-18 februarie au fost 110 cazuri, faţă de 62 în săptămâna anterioară.

”Ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de condiţiile climatice din perioada următoare, recomandăm populaţiei să respecte cu stricteţe recomandările medicilor şi anume: evitarea intrării în contact cu persoanele bolnave; evitarea staţionării în frig şi a frecventării locurilor aglomerate; respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă personală şi colectivă (spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun, folosirea batistelor de unică folosinţă, aerisirea încăperilor); triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ”, se mai arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Instituţia mai precizează că vaccinarea antigripală este cea mai bună cale de a reduce riscul de îmbolnăvire prin gripă și de răspândire a acesteia în comunitate.

error: Conţinut protejat !!