Dâmboviţa: Primarul Pietroşiţei anunţă că ruta de cale ferată Târgovişte-Pietroşiţa nu se va închide

Primarul din comuna dâmboviţeană Pietroşiţa, Ion Dicu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că ruta de cale ferată Târgovişte-Pietroşiţa nu se va închide, deşi CFR a anunţat recent că intenţionează să suspende traficul feroviar pe această rută din cauza nerentabilităţii.

”Azi dimineaţă am aflat şi eu de o circulară internă în cadrul CFR în care trenurile vor continua pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa, şapte trenuri, de la 1 martie (…). CFR a investit, pe acest traseu, acum câţiva ani 2 milioane de euro în terasamentul căii ferate afectate de râul Ialomiţa (…). Au fost 11 trenuri, iar de la 1 martie vor fi şapte. Când am discutat cu oficialii de la CFR le-am sugerat să pună cursele la ore bune, să ţină cont de programul elevilor, al studenţilor. Primul tren pleacă acum la 6 dimineaţa, în trecut era la 4.00, iar numărul călătorilor era, evident, mic”, a precizat primarul din Pietroşiţa, Ion Dicu.

Conform acestuia, conducerea CFR ar trebui să acorde mai mare atenţie şi verificării călătorilor pentru a se stabili dacă îşi cumpără sau nu bilete. Conform primarului Ion Dicu există într-adevăr concurenţă pe această rută pe traseul rutier, avanajul fiind că elevii, de exemplu, sunt transportaţi cu microbuzul până în faţa liceului din Târgovişte, dar există dezavantajul preţului, un bilet la CFR costă 4 lei, iar cu microbuzul 7-8 lei.

În această lună, directorul CFR Călători, Iosif Szentes, a fost prezent în judeţul Dâmboviţa, unde s-a întâlnit cu parlamentari, primari ai localităţilor tranzitate de ruta feroviară Târgovişte-Pietroşiţa, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, conducerea consiliului judeţean, pentru a discuta despre traficul feroviar pe ruta Târgovişte – Pietroşiţa.

Ruta feroviară Târgovişte-Pietroşiţa a fost închisă în 2012 din cauză că nu era profitabilă. După trei ani, în urma demersurilor autorităţilor judeţene, transportul feroviar de persoane pe această rută a fost reluat.

error: Conţinut protejat !!