Dâmboviţa: Militarul care şi-a înjunghiat iubita la Titu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Dâmboviţa: Militarul care şi-a înjunghiat iubita la Titu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Plutonierul Florin Oprea, care şi-a înjunghiat mortal concubina într-un coafor din Titu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de Tribunalul Militar.

Bărbatul şi-a înjunghiat, marţi, iubita în vârstă de 25 de ani cu care avea un copil, pe fondul geloziei. Femeia se afla în coafor când s-a întâmplat incidentul, a fost transportată la Spitalul Titu, dar a decedat. Imediat după ce a comis fapta, bărbatul a sunat la 112, apoi s-a dus la sediul Poliţiei Titu. Aici a fost audiat, după care s-a luat măsura reţinerii sale pentru 24 de ore.

Militarul şi-a recunoscut fapta, spunând că îi pare rău, dar că femeia avea mai multe aventuri.

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa au declarat că tânăra decedată nu făcuse vreo sesizare Poliţiei pentru că era agresată. La Poliţia Titu a fost înregistrată o plângere şi întocmit un dosar penal pe numele lui Florin Oprea, în 2011, pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere. Cel care a depus plângerea în 2011 era concubinul fostei soţii a lui Florin Oprea. Părţile s-au împăcat şi s-a dispus neînceperea urmăririi penale în acel dosar.

Minisperul Apărării Naţionale a anunţat, după producerea incidentului, că plutonierul Florin Oprea a fost suspendat din funcţie. Bărbatul era specialist în grupa reparaţii şi conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din subordinea Bazei 2 Logistice din Târgovişte

”În conformitate cu prevederile art.89 din Legea nr.80/1995, privind statutul cadrelor militare, subofiţerul va fi suspendat din funcţie (…). Subofiţerul este angajat al M.Ap.N. din anul 2009, perioadă în care a avut un comportament normal, nefiind implicat în alte evenimente. A trecut toate testările psihologice la care a fost supus conform normelor în vigoare. Ultima dintre aceste testări a fost efectuată în data de 19.10.2017, fiind declarat admis. Militarul este divorţat şi are 2 copii”, se arată în comunicatul MApN.

error: Conţinut protejat !!