Primăria Târgovişte a pregătit proiecte pentru accesarea a peste 100 de milioane de euro, bani europeni

Primăria Târgovişte a pregătit proiecte de accesare de fonduri europene de peste 100 de milioane de euro, cel mai important fiind cel de introducere a autobuzelor electrice pentru transportul public în comun.

Investiţia în domeniul transportului public, de 21,8 milioane de euro, are două componente, atât achiziţionarea de autobuze electrice şi construirea de staţii de încărcare, precum şi refacerea infrastructurii rutiere pe traseele pe care circulă autobuzele.

Alte proiecte sunt: extindere, reabilitare şi modernizare a unor unităţi de învăţământ: grădiniţele nr. 8, nr. 14, Şcoala Matei Basarab şi Şcoala Mihai Viteazul; amenajarea unui parc pe amplasamentul unui teren ce a aparţinut unităţii militare de la Gara Târgovişte; amenajarea unui skate parc prin extinderea Parcului Chindia; realizarea de piste de biciclete şi realizarea unor puncte de închiriere biciclete; proiect de eficienţă energetică ce vizează modernizarea sistemului public de iluminat; reabilitarea termică a unor blocuri.

”Proiectele vor fi depuse în prima jumătate a acestui an şi asigură o dezvoltare durabilă a municipiului în următorii ani cu posibilitatea ca din 2019, 2020 să depunem la finanţare alte câteva proiecte importante. Avem în vedere şi o investiţie în zona medicală pe care am dori să o realizăm. Căutăm în momentul de faţă o axă de finanţare astfel încât să putem să oferim comunităţii târgoviştene şi o clinică pe o anumită problematică medicală, pe specializarea oncologie”, a mai spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!