Oana Vlăducă (deputat PSD): Modificarea legii privind indemnizaţiile pentru creşterea copilului aduce echitate în sistem

Modificarea legii privind indemnizaţiile pentru creşterea copilului, prin care se stabileşte o limită maximă de 8.500 lei lunar, aduce echitate în sistem, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, deputatul PSD de Dâmboviţa, Oana Vlăducă.

”Prin legea care face dreptate mamelor care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului am adus astfel echitatea în sistem şi în societate. În prezent, după cum ştiţi, indemnizaţia pentru mame însumează 85% din media veniturilor realizate în ultimii ani şi nu poate fi mai mică decât suma de 1.232 de lei. Prin această prevedere, peste 100.000 de mame primesc aceşti 1.232 de lei pe lună, dar există persoane extrem de privilegiate, care ridică pe lună chiar şi câteva mii de euro. Prin această modificare noi vrem ca indemnizaţia pentru mame să nu depăşească 8.500 de lei. Astfel, persoanele care încasau bani foarte mulţi dezechilibrau grav bugetul, fiind de fapt o sursă de inechitate şi nedreptate socială. Eu cred că este o decizie foarte corectă, o decizie pe care nimeni nu o poate contesta”, a spus Vlăducă.

Guvernul a modificat OUG 111/2010 privind indemnizația pentru creșterea copilului, stabilind o limită maximă de 8.500 lei lunar. Prevederea se aplică începând cu drepturile aferente lunii septembrie 2017 atât pentru persoanele care au drepturile stabilite sau solicitate anterior acestei date, cât și pentru situațiile ulterioare.

Conform unui comunicat al Guvernului, indemnizații care în cuantumuri de 50.000 lei — 60.000 lei au existat şi în judeţul Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!