Dâmboviţa: Accesul în zona montană, doar pe DJ 714 care are alunecări de teren şi risc de dislocare de pietre

Dâmboviţa: Accesul în zona montană, doar pe DJ 714 care are alunecări de teren şi risc de dislocare de pietre

Accesul în zona montană Padina-Peştera a judeţului Dâmboviţa se face pe două drumuri judeţene, DJ 713 – închis din cauză că nu are montate elemente de siguranţă, şi DJ 714 – cu zone cu alunecări de teren şi risc de dislocare de pietre.

Autorităţile judeţene transmit turiştilor doar că ”trebuie să respecte indicatoarele rutiere”. În buletinul informativ cu privire la starea drumurilor din judeţ, Consiliul Judeţean Dâmboviţa omite să spună că DJ 713 este închis, precizând doar că pentru circulaţia pe DJ 713 trebuie respectate indicatoarele rutiere, precizare inutilă, pentru că, evident, e valabilă pe toate drumurile.

”Pentru circulația atât pe drumul județean DJ 713, de la DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Cabana Dichiu – intersecție Piatra Arsă, cât și pe drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga se vor respecta semnificaţiile indicatoarelor de semnalizare rutieră”, se arată în informarea CJ Dâmboviţa.

În realitate, pe acest drum se circulă, însă şoferii trebuie să ştie că nu sunt montate toate elementele de siguranţă ale drumului, iar dacă au vreun accident pe acest drum, oficial închis circulaţiei, asigurarea auto nu este valabilă.

Turiştii care vor să meargă în zona montană Peştera-Padina trebuie să aibă maşinile echipate de iarnă, iar de preferat să meargă cu maşini cu tracţiune 4X4.

”Pentru deplasările pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera, recomandăm atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi, totodată, în zonele unde există posibilitatea de dislocare de anrocamente, respectiv la: km 11,8; km 14; km 24,6; km 25,9”, se mai arată în informarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

IPJ Dâmboviţa a făcut o serie de recomandări cu caracter general pentru şoferi pentru perioada următoare, în care sunt anunţate ninsori în zona de munte.

”Să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.). Să-şi asigure o vizibilitate bună în habitaclul maşinii, prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei şi să aibă, în perfectă stare de funcţionare, sistemul de climatizare şi ştergatoarele de parbriz. Să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de trafic, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanţă corespunzătoare în mers şi să nu bruscheze comenzile maşinii. Când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie”, sunt câteva din recomandările făcute de poliţişti.

error: Conţinut protejat !!