Arhiepiscopia Târgovişte: Au apărut calendarele bisericeşti 2018

Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei a editat calendarul bisericesc pe anul 2018, atât în variantă de perete, cât şi de birou sau agendă, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte.

”Editat în în condiții grafice excepționale, calendarul bisericesc pentru anul 2018, în toate cele trei variante ale sale, poate fi achiziționat de la pangarele parohiilor și mânăstirilor din Eparhia noastră şi de la cele două magazine de obiecte bisericeşti (din Târgovişte, Calea Domnească nr. 261, din cadrul Centrului Social Creştin, şi cel din Bd. Independenţei bl.O3, Sc. A, parter)”, se arată îm comunicat.

Enoriaşii sunt atenţionaţi să nu cumpere calendare netipărite de Biserică, pentru că pot conţine greşeli.

”Precizăm că, în aceasă perioadă, există spre vânzare, pe piață, calendare pe anul 2018, altele decât cele tipărite de către Biserica Ortodoxă Română, care conţin foarte multe erori, ori sunt chiar falsuri, adică calendare din anii trecuţi, care au numai anul modificat, și care induc în eroare cumpărătorii de bună credință, încălcând legea nr. 103/1992, cu toate modificările ulterioare, care prevede, la art. 2, că obiectele de colportaj, calendarele și lumânările pot fi comercializate în mod exclusiv numai de către cultele religioase. De aceea, oricine altcineva (persoană fizică sau juridică), ce desfăşoară astfel de activităţi, ca cele menţionate mai sus, se situează în afara cadrului legal”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Târgoviştei.

În document se mai spune că, prin achiziţionarea calendarelor şi a lumânărilor, este sprijinită misiunea pastorală a Bisericii.

error: Conţinut protejat !!