Preşedintele CJ Dâmboviţa, nemulţumit de cum se derulează lucrările pe PNDL în judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Alexandru Oprea, s-a arătat nemulţumit, miercuri, într-o conferinţă de presă, de modul cum se derulează în judeţ lucrările şi cum decurge accesarea fondurilor în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Acesta a spus că a fost în teren pentru a vedea stadiul lucrărilor şi a dat exemplul unei localităţi, Bărbuleţu, unde nimeni nu lucra la investiţia derulată prin PNDL.

”În ceea ce priveşte PNDL I, aici am o insatisfacţie majoră, pentru că nu am reuşit anul acesta, în acest moment, să decontăm decât aproximativ 26 de milioane de lei. Este foarte puţin raportat la cei 175 de milioane pe care îi avem alocaţi. Sunt foarte multe probleme, m-am deplsat şi ieri (marţi, n.r.) în teren. De exemplu, la Bărbuleţu nu lucra nimeni. Probleme sunt şi legate de felul în care societăţile respective şi-au făcut calculul şi nu reuşesc să aducă situaţii de lucrări la decontat. Cert este că pe 8 noiembrie finanţarea pe acest program se încheie, alţii nu au stat ca noi, dâmboviţenii, cu mâinile în sân şi chiar au atras sumele pe care le-au avut alocate”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Acesta s-a declarat nemulţumit şi de faptul că sunt administraţii locale care nu a depus niciun proiect pe PNDL II.

”La data de 31 octombrie, consiliul judeţean a depus toate documentaţiile pentru accesarea fondurilor pe PNDL II (…). Din păcate, sunt unităţi aministrativ teritoriale de la care aveam pretenţii, este vorba de Braniştea, care din trei documentaţii nu a depus niciuna, de Glodeni, care nu a depus nicio documentaţie, de Iedera şi de Pierşinari. În rest, mai sunt unităţi adminstrativ teritoriale care mai au de depus una sau două documentaţii. Cert este că din cele 246 de investiţii aprobate, au fost depuse documentaţii pentru 228. Sunt 62 de contracte semnate, vreau să vă spun, cu oarecare satisfacţie, că consiliul judeţean are 12 şi în foarte multe dintre ele avem procedurile de achiziţie derulate, avem desemnaţi constructorii, lucrăm pe cinci contracte din cele 12, avem decontări făcute de circa 7 milioane de lei”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Investiţiile finanţate prin PNDL sunt asfaltări şi modernizări drumuri, construire şi dotare dispensare, extindere, modernizare şi construire grădiniţe, extindere reţele de apă şi canalizare etc.

error: Conţinut protejat !!