Pleci in excursie pe munte? Iata detaliile pe care NU trebuie sa le omiti!

Toamna ofera peisaje de poveste, mai ales in zonele montane. Pentru ca tara noastra are un relief extraordinar, prielnic pentru mici excursii in natura, nu trebuie sa ratezi sansa de a explora cateva carari ce duc in locuri fantastice.

Daca alegi sa pleci pe munte, in aceasta perioada, trebuie sa tii cont de anumite aspecte, pentru a evita situatiile neplacute ce pot aparea, pe parcursul vacantei. Vezi, mai departe, care sunt aceste aspecte.

Iata detaliile pe care NU trebuie sa le omiti, sub nicio forma!

1. Impachetarea corecta a bagajelor

Atunci cand urmeaza sa te aventurezi pe munte, bagajul pe care il iei cu tine este esential. Vei avea nevoie de un rucsac incapator, insa de dimensiuni potrivite, pentru a-l putea transporta cu usurinta. Incearca sa impachetezi cat mai compact toate obiectele de care vei avea nevoie, inclusiv o sticla cu apa si cateva gustari rapide, pentru un plus de energie, pe traseu. Cu toate acestea, nu lasa acasa geanta personala, in care sa iti pastrezi actele de identitate si cele ale masinii, cheile si alte elemente de baza. Daca nu ai o astfel de geanta, brandul Meli Melo Paris iti propune cele mai noi modele. Nu uita ca, inainte sa pleci, sa verifici lista cu bagaje, pentru a fi sigura ca ai tot ce trebuie!

2. Masurile de siguranta

Pentru ca excursiile montane, facute in timpul sezonului ploios, pot fi periculoase, trebuie sa iti iei cateva masuri de siguranta.

Astfel, daca vei face drumul pana la munte cu automobilul personal, intra pe Anvelope-Oferte.ro si echipeaza-ti masina cu anvelopele potrivite anotimpului si vremii de afara. In plus, asigura-te ca ai cu tine o trusa de prim ajutor, in cazul in care intervin mici probleme precum entorse, iritatii, julituri sau alte probleme. Fii pregatita pentru orice fel de vreme, caci zonele de munte pot fi imprevizibile, din acest punct de vedere. Ia cu tine pelerina de ploaie, un pulover gros, o caciula si o pereche de manusi!

3. Echipamentul special 

Chiar daca nu esti o impatimita a drumetiilor pe munte si nu detii echipament profesionist, exista cateva elemente obligatorii, pe care trebuie sa le ai. In primul rand, nu face greseala de a urca pe cararile montane incaltata in sneakersi sau cizme casual, caci te vei simti inconfortabil si, in plus, vei fi expusa pericolului de alunecare. Opteaza, in schimb, pentru o pereche comoda de bocanci, care sa iti asigure gleznele si care sa iti ofere o aderenta potrivita. De asemenea, nu purta jeansi sau colanti, ci alege pantaloni speciali, de preferat impermeabili, precum si o geaca in acelasi stil.

Asadar, daca planuiesti o excursie montana, tine cont de sfaturile de mai sus si nu omite niciun aspect, caci in joc se afla siguranta si confortul tau!

error: Conţinut protejat !!