Dâmboviţa: Muzeu al romanţei, inaugurat la Târgovişte

Muzeul Romanţei a fost inaugurat, miercuri, la Târgovişte, în clădirea Casei de oaspeţi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în prezenţa oficialităţilor judeţene şi a invitaţilor la Festivalul de romanţe ”Crizantema de Aur”.

CJ Dâmboviţa a transmis imobilul Centrului Cultural pentru

UNESCO ”Cetatea Romanţei” Târgoviște până la sfârşitul acestui an pentru a fi organizat aici Muzeul Romanţei. Reprezentanţii centrului cultural au spus, la inaugurarea muzeului, că speră ca termenul de concesiune a clădirii să fie prelungit, iar muzeul să îşi menţină destinaţia pentru cât mai mult timp.

”Este o onoare şi o bucurie pentru mine să fiu astăzi prezent la acest eveniment. Iată că în municipiul Târgovişte avem o casă a romanţei. Romanţa înseamnă sensibilitate, romanţa înseamnă poezie pe muzică, romanţa înseamnă dragoste şi aş vrea să felicit iniţiatorii acestui eveniment, nu numai pentru că au organizat foarte frumos această acţiune, ci pentru faptul că Târgoviştea se îmbogăţeşte în momentul de faţă artistic, Târgoviştea se îmbogăţeşte cultural şi în calitate de primar sunt mândru, repet, să fiu prezent la un asemenea eveniment”, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

În perioada 19-21 octombrie 2017 se va desfășura în municipiul Târgoviște, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, cea de-a 50-a ediție, jubiliară, a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței ”Crizantema de Aur”.

Ca noutate a acestei ediţii, organizatorii au pregătit inaugurarea Muzeului Romanţei, sub patronajul Federației Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO din Europa și America de Nord, cu participarea extraordinară a președintelui onorific al Federației Mondiale UNESCO – George Christophides.

Festivalul ”Crizantema de Aur” este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Uniunea Muzicienilor din Moldova, în coproducție cu TVR și în parteneriat cu Radio România.

Evenimentul se va desfășura la Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște.

error: Conţinut protejat !!