Dâmboviţa: Chinezii, interesaţi de investiţii în zona Padina-Peştera şi de colaborare cu Universitatea Valahia

Dâmboviţa: Chinezii, interesaţi de investiţii în zona Padina-Peştera şi de colaborare cu Universitatea Valahia

Investitori chinezi sunt interesaţi de infrastructura rutieră din Dâmboviţa şi de zona turistică Padina-Peştera, precum şi de o colaborare cu Universitatea Valahia Târgovişte, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, remis luni.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, şi vicepreşedintele Alin Manole au efectuat o vizită oficială în provinciile Guangxi şi Shaanxi (Republica Populară Chineză), în perioada 9 – 20 septembrie 2017, onorând astfel invitaţia oficialităţilor chinezi de a participa la evenimentul ”China – ASEAN Expo”. Acesta este una dintre cele mai importante expoziţii internaţionale, organizată în vederea optimizării cooperării bilaterale în varii domenii de interes ale pieţei serviciilor, investiţiilor şi dezvoltării relaţiilor economice.

”Referitor la întărirea relaţiilor bilaterale de cooperare, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au fost primiţi şi au purtat discuţii şi cu oficialităţile din Guilin, oraş din provincia Guangxi, dar şi cu oficialităţile din Shaanxi – interesate de posibilitatea realizării, de către antreprenori chinezi, a unor investiţii în zona montană a judeţului Dâmboviţa. Acestea vizează infrastructura rutieră şi industria de servicii, zona de interes fiind Moroeni – Padina – Peştera”, se arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, la nivel educaţional, se urmăreşte încheierea unor parteneriate privind schimburile de experienţă între Universitatea Valahia Târgovişte şi universităţi din Guilin.

Reprezentanţii CJ Dâmboviţa susţin că autorităţile din Shaanxi şi-au exprimat dorinţa de a efectua o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, în viitorul apropiat.

”Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, este încrezător de faptul că dezvoltarea relaţiilor dintre cele două regiuni poate fi consolidată, în viitor”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!