Dâmboviţa: Finanţare de 164 de milioane de euro prin PNDL II

Dâmboviţa: Finanţare de 164 de milioane de euro prin PNDL II

Judeţul Dâmboviţa a primit finanţare pentru 246 de obiective de investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, valoarea totală fiind de 164 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa, remis miercuri.

”Astăzi, 19 iulie 2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a publicat lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, ce se derulează în perioada 2017 – 2020. Judeţul Dâmboviţa a primit finanţare pentru 246 de obiective de investiţii (din 425 de solicitări depuse), în valoare totală de 747.745.132,34 lei (aprox. 164 milioane Euro)”, se arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

Investiţiile finanţate sunt asfaltări şi modernizări drumuri, construire şi dotare dispensare, extindere, modernizare şi construire grădiniţe, extindere reţele de apă şi canalizare etc.

”Consiliul Judeţean Dâmboviţa va derula, prin intermediul acestui program, 21 de investiţii în domeniul modernizării infrastructurii rutiere şi a realizării reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în zona fostei unităţi militare de la gara din Târgovişte”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

În cadrul PNDL I judeţul Dâmboviţa a obţinut finanţare în valoare totală de aproximativ 81 milioane de euro, pentru 132 de obiective de investiţii. Finanţarea aferentă în cadrul celei de a II-a etape a PNDL s-a dublat în Dâmboviţa.

”În perioada următoare, MDRAPFE va trimite notificări către unităţile administrativ-teritoriale cărora le-au fost aprobate la finanţare proiecte de investiţii, în vederea comunicării termenului până la care acestea au obligaţia să trimită documentaţiile tehnico-economice, însoţite de avizele şi acordurile necesare”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

Lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora prin finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, poate fi vizualizată pe pagina oficială a Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

error: Conţinut protejat !!