Universitatea Valahia Târgovişte aniversează 25 de ani de la înfiinţare

Universitatea Valahia aniversează, pe 1 iunie, 25 de ani de la înfiinţare şi marchează evenimentul prin colocvii, sesiuni şi comunicări ştiinţifice, expoziţii şi concerte.

Manifestările au loc în această săptămână, iar pe 1 iunie va avea loc o şedinţă festivă. Tot în această zi are loc o ”paradă a educaţiei” în centrul municipiului Târgovişte, iar seara, la campusul universităţii va avea loc un foc de artificii.

Luni şi marţi, între orele 14.00 şi 17.00, are loc ‘Valahia 25’ Open Doors, cei interesaţi pot vizita campusul, pot primi informaţii despre universităţi, despre programele educaţionale şi dotările unităţii de învăţământ superior.

Tot în cadrul acestor manifestări va fi lansată şi o carte ”Valahia 25”, în care se prezintă modul în care s-a înfiinţat şi cum s-a dezvoltat ulterior universitatea.

Miercuri are loc la campusul universităţii din Aleea Sinaia nr.13 un concert aniversar, cu participarea Filarmonicii ‘Muntenia’ din Târgovişte.

Vineri manifestările se încheie cu un concert rock susţinut de formaţiile Trooper şi Timpuri Noi.

Universitatea Valahia s-a înfiinţat prin Hotărârea Guvernului României nr. 288 din 01.06.1992.

Dacă la înființare Universitatea Valahia din Târgoviște avea în structura sa două facultăți, un colegiu universitar, 14 specializări universitare și circa 700 de studenți, acum are 10 facultăți, 35 de specializări universitare, studii de masterat și doctorat, pregătirea și perfecționarea personalului didactic și învățământul deschis la distanță. În prezent, la toate formele de învățământ, studiază aproximativ 7.500 de studenți sub îndrumarea a 330 de cadre didactice.

Valahia este singura instituţie de învăţământ superior care, după 1989, a construit de la zero un campus universitar.

error: Conţinut protejat !!