Dâmboviţa: Ambasadoarea Israelului în vizită în judeţ, a prezidat juriul concursului şcolar ‘Cât de bine cunoaştem Israelul’

Dâmboviţa: Ambasadoarea Israelului în vizită în judeţ, a prezidat juriul concursului şcolar ‘Cât de bine cunoaştem Israelul’

Ambasadoarea Israelului în România, Tamar Samash, a fost prezentă, joi, la Şcoala ”Smaranda Gheorghiu” din Târgovişte, unde a avut loc concursul ”Cât de bine cunoaştem Israelul”.

Copii de gimnaziu au participat la acest concurs organizat de unitatea de învăţământ, iar ambasadoarea Tamar Samash a prezidat juriul.

Copiii au primit chestionare cu întrebări despre Israel, au spus că s-au documentat înainte pe internet şi au răspuns la acestea. La finalul concursului, care a fost mai degrabă o discuţie informativă, elevii au primit diplome, iar apoi a avut loc un moment artistic.

”Şcoala în care ne aflăm are 100 de ani, iar cădirea a fost donată de de un industriaş evreu. De ce a fost nevoie să scrie şi evreu? Ce ştiţi voi despre evrei şi statul lor? Învăţaţi, că o să descoperiţi lucruri interesante”, le-au spus profesorii elevilor.

La intrarea în Şcoala ”Smaranda Gheorghiu” este o placă pe care scrie ”Primăria municipiului Târgovişte îşi exprimă gratitudinea faţă de donatorii Elisa şi Samuil A. Iosef la comemorarea unui secol de la înfiinţarea şi funcţionarea neîntreruptă a şcolii”.

La vizita efectuată, joi, la Târgovişte, de Ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash, au fost prezente conducerile Inspectoratului Şcolar Judeţean, Primăriei Târgovişte, consiliului judeţean şi prefecturii.

error: Conţinut protejat !!