20 de sfaturi pentru slăbit, care chiar funcţionează!
Vrei să slăbeşti? Îţi oferim câteva sfaturi utile care să te ajute să dai jos kilogramele în plus. Important e să ai voinţă, disciplină şi să îţi impui o rutină zilnică.
- Nu sări peste mese. Când îţi este prea foame, vei avea tendinţa de a face alegeri nesănătoase.
- Nu îţi propune ţeluri nerealiste, ideal, ar trebui să încerci să slăbeşti intre 0,5-1 kg pe săptămână.
- Ia un supliment alimentar, îţi reduce pofta de mâncare şi îţi dă energie. Eco Silm şi Idealica sunt recomandările noastre.
- Este mai eficient să faci puţină mişcare în fiecare zi decât să faci sport mult şi rar.
- Dacă faci o greşeală şi mănânci ceva “interzis”, nu înseamnă că trebuie să mănânci mult toată ziua. Propune-ţi să faci alegeri mai bune la următoarea masă.
- Micşorează porţiile din anumite alimente, nu le elimina complet. Mănâncă puţin, nu deloc, din toate categoriile alimentare, inclusiv carbohidraţi sau grăsimi.
- Ia micul dejun. Persoanele care au acest obicei mănâncă mai puţin pe parcursul zilei.
- Creşte-ţi aportul de proteine din prima parte a zilei. Proteinele sunt digerate mai lent decât carbohidraţii simpli, aşa că te vei simţi sătul mai mult timp.
- Dormi suficient. Eşti mai tentat să cedezi tentaţiilor atunci când eşti obosit.
- Mănâncă doar atunci când stai la masă, pentru a evita să “ronţăi” mereu câte ceva.
- Menţine controlul asupra porţiilor şi nu mânca niciodată direct din cutie sau pungă.
- Bea un pahar mare cu apă înainte de fiecare masă, pentru a te simţi sătul mai repede.
- Nu te gândi la ceea ce nu poţi să mănânci. Concentrează-te la ceea ce poţi mânca din belşug: fructe, legume, cereale integrale, peşte, leguminoase şi diferite tipuri de nuci.
- Planifică meniul înainte. Dacă nu ai suficiente opţiuni sănătoase la îndemână, îţi va fi mai uşor să găseşti scuze pentru a mânca la fast food.
- Încă un mic truc pentru mesele luate în oraş: comandă primul dintre prietenii tăi, pentru a nu fi influenţat de deciziile lor.
- Înainte de a merge la o masă în familie, ia o gustare uşoară şi sănătoasă. Dacă ajungi la masă cu stomacul gol, rişti să uiţi de orice dietă.
- Spală-te pe dinţi, clăteşte-te cu apă de gură sau mestecă gumă mentolată atunci când îţi este poftă de un anumit aliment. Senzaţia de prospeţime îţi va diminua apetitul.
- Stabileşte-ţi o rutină clară de mese, gustări şi mişcare. Pe măsură ce slabeşti şi devii mai tonifiat, vei observa că apetitul tău se diminuează şi dispar tentaţiile culinare, în special pofta de junk food.
- Ia mereu cu tine mere, banane, portocale sau biscuiţi integrali şi vei avea întotdeauna la îndemână o gustare cu puţine calorii.
- Primele două înghiţituri din orice fel de mâncare sunt cele mai gustoase, aşa că savurează-le şi opreşte-te din mâncat atunci când ai stomacul plin în proporţie de 80%, nu când eşti deja sătul.