Ce NU poti purta la locul de munca

office-outfitFemeile acorda intotdeauna o atentie deosebita vestimentatiei si accesoriilor, intrucat toate isi doresc sa arate cat mai bine. Insa, uneori, ele nu mai fac diferenta intre mediul profesional in care isi desfasoara activitatea si cadrul personal si familial unde pot adopta orice tinute vor.

De aceea, pentru cele care sunt la inceput de drum si nu stiu ce tinute sa poarte la birou, dar si pentru cele care nu sunt convinse ca vestimentatia lor este corespunzatoare, avem cateva sfaturi.

Care sunt elementele pe care trebuie sa le evite orice femeie la birou?

In mod cert, stii deja ca oamenii judeca dupa infatisare. De aceea, aspectul tau la locul de munca  trebuie sa fie impecabil. Cu siguranta, datorita faptului ca vremurile s-au schimbat nu trebuie sa te mai imbraci in costume sau sarafane, insa anumite articole vestimentare si perechi de incaltaminte nu-si au locul in garderoba pentru serviciu.

  1. Evita pantofii cu toc foarte inalt.

Cu toate ca ai fi tentata sa mergi la birou cu niste pantofi care sa te arate mai inalta, mai slaba si care sa iti puna in evidenta picioarele lungi, trebuie sa ii eviti. De ce? E simplu. Pentru ca mergi intr-un mediu profesional, nu iesi in oras sa iei cina si nici nu mergi la un eveniment deosebit. Opteaza, mai degraba, pentru niste pantofi tip oxford sau casual, precum cei de la MODLET atunci cand vrei sa iti construiesti un outfit office/casual.

 2. Nu purta fuste foarte scurte sau bluze cu decolteuri adanci 

Acestea invita oamenii la cu totul altceva. De ce sa nu optezi pentru o fusta conica si o camasa office pe care o poti incheia suficient, astfel incat sa nu lasi la vedere foarte multe? Unii angajatori chiar au declarat ca s-au iscat conflicte intre generatii din cauza vestimentatiilor nepotrivite ale unor tinere, motiv pentru care au fost nevoiti sa faca observatii, iar ulterior sa ia masuri drastice.

  1. Ocoleste rochiile prea mulate

Pe acestea le poti pastra, fara indoiala, pentru o seara in club cu fetele. In schimb, la birou poti sa porti rochite in forma de A, mai largute, medii sau lungi ca lungime. Chiar daca te gandesti sa porti rochita stramta cu un sacou peste ea, iti recomandam sa o eviti, intrucat nu iti va transforma tinuta intr-una office.

  1. Evita tricourile foarte scurte, cu mesaje nepotrivite si blugii prea taiati

Nu spune nimeni sa nu adopti tinute confortabile la birou, mai ales daca mediul in  care lucrezi nu prespune tinute office sau pozitia ta nu presupune interactiunea cu clienti. Insa, in ciuda acestui fapt, trebuie sa te gandesti la cum va reactiona un client atunci cand va intra in birou si te va vedea cu blugii foarte taiati si cu un tricou extrem de scurt. De altfel, poarta tricourile cu mesaje in timpul tau liber, iar pe acelea cu animatii de asemenea.

  1. Nu purta pantaloni scurti la birou

Chiar daca afara este foarte cald si te simti foarte bine in pantaloni scurti, evita-i la birou. Pe timpul verii te poti imbraca in rochite si poti combina tricourile simple, uni cu fuste. De asemenea, pentru aceste tinute nu opta niciodata pentru slapi, ci cauta sandale potrivite pentru sezon. Fie ca vei opta pentru unele cu talpa ortopedica, fie pentru unele cu talpa joasa important este sa te simti confortabil mergand cu ele.

  1. Machiajul strident si prea multe accesorii nu-si au locul

Foarte multe doamne si domnisoare incearca sa iasa in evidenta cumva la locul de munca. De cele mai multe ori, ele provoaca impresii neplacute tocmai din cauza aceastei dorinte. Astfel, machiajul strident trebuie, cu certitudine, inlocuit cu unul simplu: fondul de ten, rimelul si rujul sunt de ajuns. De asemenea, accesoriile in exces nu sunt potrivite mediului profesional.

In mod cert, la locul de munca trebuie sa combini stilul office cu cel personal. Adauga ceva tinutei tale care sa te reprezinte, insa tine cont de toate sfaturile de mai sus. Nu exagera cu tocurile, ci cauta pantofi care sa aiba un toc de maximum 5-6 cm. Nu purta nici rochii prea mulate, fuste exagerat de scurte sau bluze cu decolteuri adanci. De asemenea, ar fi bine sa eviti pantalonii scurti si tricourile cu mesaje nepotrivite. De altfel, trebuie sa adopti un machiaj discret si accesorii aidoma.

error: Conţinut protejat !!