Afla cati bani cheltuie romanii de Paste si in ce investesc acestia!

Un studiu recent realizat arata ca peste 100.000 de romani obisnuiesc sa cheltuiasca in jur de 30 de milioane de lei pe destinatiile turistice in minivacanta de Paste, iar aproximativ 600 de lei pentru bucatele traditionale specifice acestei sarbatori. Exista, de asemenea, un buget stabilit si pentru cadourile de Iepuras pentru copiii care il asteapta cu nerbadare. Asta inseamna ca in jur de 300 de lei sunt alocati numai achizitionarii darurilor pentru micuti, lasand la o parte restul cheltuielilor care vizeaza aceasta sarbatoare.

Se pare ca romanii obisnuiesc sa investeasca destul de mult in tot ceea ce inseamna sarbatori Pascale. De altfel, majoritatea dintre ei au descoperit beneficiul de a apela la CreditFIX.ro solutia ideala pentru a acoperi cheltuielile pe care le implica sarbatorirea unui eveniment calendaristic de o asemenea anvergura.

Astfel, in cele ce urmeaza vor sputea fi descoperite si discutate in amanunt preferintele romanilor in ceea ce priveste petrecerea minivacantei de Paste.

  • Ce consuma romanii de Paste?

Nu reprezinta pentru nimeni un secret importanta pe care o are prezenta carnei de miel pe masa de Paste. De altfel, carnea de miel reprezinta si cel mai costisitor aliment din lista cu bucatele traditionale Pascale care trebuie sa se regaseasca in bucataria oricarei gospodine in preajma acestei sarbatori. Pe langa miel, aproximativ 4 din 10 romani obisnuiesc sa cheltuiasca bani pe oua pentru vopsit, restul avand posibilitatea de a si le procura din surse diverse ori din propria gospodarie. De pe masa nu pot lipsi cozonacul si prajiturile pe care romanii le prefera pregatite in casa din ingrediente naturale. Asadar, iata ca o mare parte din buget se aloca achizitionarii ingredientelor necesare in bucatarie gospodinelor care isi doresc sa gateasca prajituri, pasca si cozonac pentru ca masa de Paste sa fie cat mai bogata.

  • Unde pleaca romanii de Paste?

Primele locuri in topul destinatiilor de vacanta preferate de romani in aceasta perioada sunt ocupate de pensiunile din zonele rurale, mai exact, Bran-Moeciu, Sibiu, Bucovina, Maramures si Buzau. De asemenea, cei care cauta linistea de sarbatori, obisnuiesc sa apeleze in fiecare an la relaxarea specifica atmosferei de munte de pe Valea Prahovei, dar si in statiunile balneoclimaterice. Desi era de asteptat sa existe o categorie de turisti care sa isi doreasca sa petreaca Pastele pe litoralul Marii Negre, ei bine, numarul acestora este mult mai mic spre deosebire de zonele mentionate anterior. Asta inseamna ca aproximativ 300 de locuri au fost ocupate la mare, un numar ingrijorator pentru managerii hotelieri care au propus oferte tentante pentru aceasta perioada.

In ceea ce priveste turismul extern, ei bine, acesta a inregistrat aproximativ aceeasi situatie ca si cea de la malul marii. Un numar foarte mic de romani a ales sa isi petreaca vacanta de Paste in strainatate, printre preferate fiind destinatiile cu semnificatie religioasa precum Roma, Ierusalim sau Atena, dar si cele din apropierea tarii, Bulgaria si Grecia.

  • Cine se bucura de cadourile de Paste?

Traditia cadourilor oferite de Iepurasul care vine de Paste la copiii cuminti inca mai este respectata de catre parintii care isi doresc ca aceasta sarbatoare sa nu isi piarda niciodata semnificatia.

Asadar, se pare ca romanii isi prioritizeaza lista pentru Paste tinand cont si de aceasta categorie deloc de neglijat, de altfel.

In mod cert, darurile pe care le aduce Iepurasul sunt de departe cu mult mai simbolice decat cele aduse de Mos Craciun. Asta inseamna ca, de Paste, copiii primesc, de cele mai multe ori, dulciuri si jucarii reprezentative acestei perioade din an. Totusi, aceste cadouri inseamna o cheltuiala in plus pentru parintii care sunt nevoiti sa isi stabileasca veniturile in functie de cumparaturile pe care le implica organizarea unei astfel de sarbatori.

Iata, asadar, care sunt cele mai importante cheltuieli pe care le fac romanii in preajma sarbatorilor de Paste.

error: Conţinut protejat !!