Dâmboviţa: Bătrână înşelată de persoane care au pretins că sunt de la o companie de electricitate

Dâmboviţa: Bătrână înşelată de persoane care au pretins că sunt de la o companie de electricitate

O bătrână de 88 de ani din comuna dâmboviţeană Moţăieni a fost înşelată de două persoane care au pretins că sunt de la o companie de electricitate, au intrat în casa ei şi i-au furat bani din casă, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

”Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Fieni au fost sesizaţi pe 29 ianuarie de o femeie de 88 de ani, din Moțăieni, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras 1.000 de lei din locuinţă. Din primele cercetări, a reieşit că în cursul aceleaşi zile, la domiciliul acesteia s-au prezentat două persoane, care s-au recomandat a fi reprezentanții unei companii de furnizare a energiei electrice”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Sub pretextul efectuării unei revizii, persoana vătămată le-a permis accesul în locuinţă şi, profitând de neatenţia acesteia, i-au sustras 1.000 de lei.

În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice pentru identificarea principalilor bănuiţi de comiterea furtului şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii fac mai multe recomandări pentru ca cetăţenii să nu devină victime ale unor asemenea fapte: dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care se recomandă de la diverse instituţii (asistenți sociali, gaz, electrica, cablu, telefonie, etc) sau că oferă diverse servicii (deratizare, coşerit, etc) nu le permiteţi accesul în locuinţă până nu verificaţi dacă a fost solicitat serviciul acestora, la instituţia unde pretinde că lucrează; nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare.

De asemnenea poliţiştii recomandă să manifestaţi atenţie sporită la persoanele necunoscute care joacă anumite roluri pentru a vă aborda (persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), în consecinţă încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora.

”Dacă din diferite motive aţi primit în casă persoane necunoscute, nu le daţi nici o posibilitate să afle unde păstraţi banii sau alte valori şi nu le lăsaţi fără supraveghere nici un moment. Sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia, apelând numărul de urgenţă 112”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!