Podul peste Ialomiţa la Finta, dat în folosinţă

indicator fintaPodul de la Finta peste râul Ialomiţa a fost inaugurat, joi, investiţia de 4 milioane de lei a fost suportată de Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa, iar lucrările erau începute din 2002.

Podul are o lungime de 131 de metri şi asigură legătura între drumurile judeţene DJ 720A Finta – Postârnacu şi DJ 711 Dobra – Bilciureşti – Cojasca.

Investiţia este realizată de către societatea Lucrări Drumuri şi Poduri din subordinea CJ Dâmboviţa.

Vechiul pod era construit din 1960, era din lemn şi a fost distrus în timp de viituri. În anii 2000 a devenit impracticabil şi a fost nevoie de construirea unuia nou.

„Anul trecut, cei care aţi venit pe aici aţi văzut că era doar un schelet metalic, astăzi este un pod care a costat consiliul judeţean 4 milioane de lei. Este cea mai complexă lucrare pe care a avut-o, pe materie de poduri, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în ultimii ani de zile. S-a început în 2002, a stagnat ani de zile. Este, într-un fel, scandalos că după 11 ani de zile finalizăm acest pod. Eu mi-am propus să luăm lucrare cu lucrare şi cele care sunt avansate să le aducem într-un stadiu de finalizare, spre beneficiul locuitorilor din zonă”, a declarat, la inaugurare, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

pod finta

Acesta a prezentat şi proiectele din domeniul infrastructurii rutiere care vor fi derulate în zonă în perioada următoare.

„Anul viitor vom asfalta drumul şi de aici spre Finta şi din partea cealaltă spre Bilciureşti, sunt circa 3-4 kilometri de drumuri comunale. Anul acesta am reparat spre Târgovişte drumul, anul viitor vom face tratament bituminos, vom face consolidare, unde este necesar şi vom avea condiţii bune de circulaţie”, a precizat Ţuţuianu.

tutuianu calcan

error: Conţinut protejat !!