Dâmboviţa: Miting pentru solidaritate sindicală la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte

dragodanescu

Aproximativ 200 de salariaţi ai Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte au participat, joi, la un miting pentru solidaritate sindicală.

Mitingul a avut loc în faţa combinatului şi a durat o jumătate de oră, între 15.00 şi 15.30. Organizatorii le-au cerut participanţilor să protesteze prin deschiderea unei umbrele timp de 15 minute, ”ca simbol al protecţiei de care au nevoie”.

”Este o chemare la solidaritate lansată de Cartel Alfa, este o chemare pentru a găsi soluţii pentru viitor. Dacă nici în al doisprezecelea ceas nu vom găsi soluţii, atunci de luni încolo Cartel Alfa va găsi soluţia cum va crede de cuviinţă. Am chemat ambele sindicate, oamenii să fie prezenţi, oamenii ne-au rugat să organizăm această acţiune, este o acţiune civilizată. Să vedem dacă este dorinţa oamenilor de unitate. Luni am cerut celor două sindicate să fie prezente la o adunare generală de fuziune”, a declarat preşedintele CNS Cartel Alfa Dâmboviţa, Nicolae Dragodănescu.

Unul dintre participanţii la miting a atras atenţia prin umbrela folosită, una din campania electorală din anii trecuţi, inscripţionată cu ”PDL, Băsescu pentru România”.

protest-umbrela

La nivelul COS Târgovişte sunt două sindicate, Sindicatul Liber Independent (SLI) şi Metalurgistul.

În combinatul de la Târgovişte mai lucrează acum circa 1.200 de persoane.

În luna februarie 2013 pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei. Asta după ce, tot în luna februarie 2013, a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.

Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte avea în 1990 peste 10.000 de salariaţi. Numărul acestora a ajuns în anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul are circa 1.200 de angajaţi.

Tot în 2013 Mechel a anunţat că, la Târgovişte, se revine la denumirea de Combinatul de Oţeluri Speciale.

”COS Târgovişte este unul dintre principalii producători de ţaglă şi de produse din oţel din România. Activitatea combinatului a cunoscut, de la înfiinţarea din 1969, mai multe perioade distincte. Din luna februarie 2013 este în procedură de insolvenţă în vederea reorganizării. În luna martie 2013 a reînceput cu succes activitatea de producţie”, se arată pe pagina de internet a COS Târgovişte.

Tot aici este explicată şi situaţia juridică în care se află combinatul.

”Prin Sentinţa nr. 98 din data de 04.02.2015, în dosarul de insolvenţă nr. 1906/120/2013 aflat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa, instanţa a confirmat Planul de reorganizare a activităţii COS Târgovişte S.A. In data de 10.11.2015 prin Hotarârea nr. 1493 în dosarul nr. 1906/120/2013/a43, Curtea de Apel Braşov a dispus schimbarea în tot a sentinţei nr. 98/04.02.2015 pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa – secţia civilă, prin care fusese confirmat Planul de reorganizare a activităţii societăţii COS Târgovişte S.A., în sensul că trimite cauza judecătorului sindic pentru continuarea procedurii insolvenţei”, se mai precizează pe pagina de internet a combinatului.

combinat-miting

error: Conţinut protejat !!