Primar Târgovişte: Acţionăm de azi-noapte la deszăpezire, 150 de oameni sunt la datorie

ipp

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat, miercuri, că se acţionează de azi-noapte la deszăpezire, a fost îndepărtată zăpada de pe arterele principale, se acţionează pe străzile laterale şi în parcări.

Acţionăm de azi-noapte în municipiul Târgovişte, am început cu străzile principale, am acţionat şi acţionăm în continuare cu 20 de utilaje de deszăpezire, utilaje cu lamă, cisterne. De asemenea avem 150 de oameni care sunt la datorie în momentul de faţă în municipiu, vom continua atât cât este nevoie pentru a deszăpezi cum trebuie municipiul. În ultimele două ore am intrat şi în cartiere pentru că vrem să asigurăm accesul dinspre parcări spre străzile principale, ca să poată ajunge la locurile de muncă. Ninge destul de puternic şi în momentul de faţă”, a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta a explica că pe străzile înguste, unde nu au loc utilajele mari de deszăpezire, se acţionează exclusiv manual.

”Avem şi anumite zone în care se acţionează exclusiv manual, din cauză că străzile sunt foarte înguste. În momentul de faţă se acţionează pe străzile Horia, Cloşca, Crişan. Avem şi personal de la Serviciul Voluntar de Situaţii de Urgenţă, care se adaugă celor 150 de oameni pe care îi avem în momentul de faţă, este vorba de o echipă de 20-25 de oameni, care au acţionat în zona Sagricom şi acum merg la Horia, Cloşca Crişan, Iazul Morilor”, a precizat primarul Cristian Stan.

Edilul a precizat că în continuare în centrul municipiului sunt organizate două puncte unde se oferă ceai cald trecătorilor. De asemenea cei care se află în apropierea centrelor sociale pot intra pentru a se încălzi şi a bea ceai cald.

”Am identificat câteva persoane fără adăpost, din păcate foarte mulţi refuză ajutorul pe care Primăria Târgovişte îl oferă, azi-noapte şi în cursul zilei de ieri am avut patru persoane pe care le-am preluat, două au fost preluate de la spital, una de la ISU, iar alta a venit singură la centrul de asistenţă socială, este vorba de Centrul Speranţa”, a mai spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta a adăugat că ninsori abundente vor mai fi săptămâna viitoare.

”Ca prognoză meteo se anunţă că pe la prânz vor înceta ninsorile, înschimb pentru săptămâna viitoare aşteptăm din nou ninsori abundente, de data aceasta, timp de trei zile, la Târgovişte şi suntem într-o activitate intensă din acest punct de vedere”, a afirmat Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!