Târgovişte: Transport public cu autobuze electrice, cel mai mare proiect al municipalităţii pe exerciţiul financiar 2014-2020

autobuz-electric

Cel mai mare proiect pe care Primăria Târgovişte îl are în vedere pentru accesarea de fonduri europene în cadrul exerciţiului financiar 2014-2020 vizează transportul public realizat cu autobuze electrice.

Valoarea investiţiei va fi de 20 de milioane de euro.

Proiectul are două componente, atât achiziţionarea de autobuze electrice şi construirea de staţii de încărcare, cât şi refacerea infrastructurii rutiere pe traseele pe care circulă autobuzele.

”Este un proiect finanţat cu fonduri nerambursabile pe Axa 4, Programul Operaţional Regional 2014-2020 (…). Vizează îmbunătăţirea transportului public urban prin achiziţionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului electric, staţii de alimentare, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Târgovişte. În cadrul acestui proiect, transportul public în municipiu va fi transport electric în proporţie de 85% în prima etapă. Vom avea 24 de autobuze electrice”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta a explicat că valoarea de 20 de milioane de euro în care trebuie să se încadreze proiectul nu permite realizarea în proporţie de 100% a transportului electric într-o singură etapă.

”Prin folosirea autobuzelor electrice se va face o reducere de consum la o treime din valoarea costului actual. Autobuzele vor avea sistem de monitorizare video, sistem de informare prin monitor tip led, vor avea sistem de informare exterior, în autobuz vor fi disponibile pe sistemele de informare date privind traseul, de asemenea se vor putea comunica informaţii de interes public. În staţiile de traseu vom avea sistem de informare, toate cele 30 de staţii cuprinse în proiect vor fi monitorizate video. Autonomia autobuzelor, raportată la lungimea traseelor, permite alimentarea la staţiile de capăt de traseu. În proiect se prevede reabilitarea a 6 kilometri de drum, coridoare care deservesc transportul public. Urmează să fie modernizate: Bdul. Carol I, str. Gării, Mircea cel Bătrân, Nicolae Radian, Lt. Stancu Ion, Șoseaua Mihai Bravu și pasajul rutier pe DN 72, peste calea ferată”, a precizat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Urmează să se construiască trei stații de capăt și un depou. Depoul va fi lângă Complexul turistic de natație, pe Calea Ialomiței, nr. 5. Acolo vor fi garate și încărcate autobuzele electrice și tot acolo va fi amplasată una din cele trei stații de capăt. Aceste stații vor avea puncte de distribuție a tichetelor și cardurilor, săli de așteptare, locuri de parcare pentru mașini și biciclete, facilități pentru persoanele cu dizabilități. Locurile vor fi monitorizate video. Celelalte două stații de capăt vor fi la sediul actual al AITT și la Combinatul de Oțeluri Speciale.

Autorităţile susţin că proiectul va schimba radical transportul public în comun din Târgovişte. Conform primarului Cristian Stan, acesta va fi cel mai mare proiect ce va fi implementat în exerciţiul financiar 2014-2020 în Târgovişte.

”Zilele acestea Agenţia de Dezvoltare Regională a publicat un calendar orientativ privind lansarea apelurilor pentru proiectele cu finanţare europeană. Pe Axa 4 urmează ca ghidul să fie lansat în consultare publică la sfârşitul acestei luni, perioada de depunere a proiectelor martie-noiembrie 2017. Maxim în toamnă acest proiect va fi depus în vederea finanţării, noi sperăm ca la jumătatea verii să avem finalizate toate componentele proiectului”, a afirmat primarul Cristian Stan.

Perioada de implementare a proiectului este preconizată la 24 de luni.

Primarul Târgoviştei a mai spus că se va opta, cel mai probabil, pentru o gestionare directă a serviciului de transport public. În prezent în Târgovişte există o asociere de tip public-privat care gestionează serviciul de transport public.

error: Conţinut protejat !!