Dâmboviţa: Autorităţile caută soluţii pentru continuarea finanţării echipei de fotbal Chindia Târgovişte (audio)

stadion-chindia

Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Târgovişte, finanţatori ai echipei de fotbal Chindia Târgovişte, caută soluţii pentru continuarea susţinerii financiare a echipei de fotbal.

”Vă dau o temă de meditaţie, să gândim dacă mergem mai departe cu acest proiect”, a spus, marţi, la şedinţa de consiliu judeţean, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

În dezbaterea consilierilor era un proiect de hotărâre ce a vizat solicitarea Asociaţiei Fotbal Club Chindia de majorare a cotizaţiei consiliului judeţean pentru anul 2016. Motivarea solicitării este ”buna funcţionare a clubului şi plata datoriilor acumulate”. Consilierii au aprobat majorarea cotizaţiei de la 1,2 milioane de lei la 1,35 milioane de lei.

”Vă dau o temă de meditaţie, să gândim dacă mergem mai departe cu acest proiect. L-am dimensionat într-un fel acum patru ani, din fericire am promovat în Liga a II-a, din păcate cheltuielile sunt mai mari, unele sunt fixe, nu avem ce să le facem, iar faptul că s-a redus numărul de serii ne obligă la deplasări mai lungi. Vreau să vă spun că am făcut scris mai multor agenţi economici importanţi din Dâmboviţa, le-am solicitat şi o întâlnire, au venit trei la discuţie, nimeni nu e dispus să pună vreun leu la echipa de fotbal Chindia. Deci este o temă la care trebuie să reflectăm pentru că, probabil, cheltuielile vor fi mai mari anul viitor”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Şi primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, s-a declarat preocupat de măsurile care trebuie luate la echipa de fotbal Chindia.

”Referitor la Chindia, se vede o plafonare. Nu ştiu, poate e o problemă de conducere tehnică. Eu ca iubitor al sportului, al fotbalului cred că avem o problemă la Chindia, iar problema vizează o plafonare, atât la nivelul băncii tehnice, cât şi a unei părţi din jucători. Nu mi-a plăcut de nicio culoare cum jucătorii noştri au evoluat în meciul cu UTA. Dar nu sunt eu cel în măsură să discute despre schimbări la Chindia Târgovişte, eu mi-am spus părerea, va fi o adunare generală a asociaţilor, şi consiliul judeţean este implicat în egală măsură, şi vom lua o decizie. Poate că e nevoie de un suflu nou şi e nevoie să se inducă aşa un şoc, mă gândesc. E o pauză competiţională acum şi cu siguranţă la reluarea campionatului vom avea mai multe date”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Chindia Târgovişte s-a înfiinţat în anul 2010, când fostul internaţional Gică Popescu s-a implicat în fotbalul târgoviştean. Acţionarii clubului au fost iniţial Consiliul Local Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Universitatea Valahia Târgovişte şi societatea Pimen GP – cu acţionar Gică Popescu. În 2014 Gică Popescu s-a retras din acţionariatul clubului Chindia Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!