Târgovişte: Cei care au câine la bloc au nevoie de acordul vecinilor

caine-primarie-1

Târgoviştenii care au câine şi locuiesc la bloc au nevoie de acordul vecinilor pentru a ține animalul în apartament. Acest lucru este stabilit de Regulamentul privind gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Târgovişte.

”Cresterea si întreţinerea câinilor în incinta imobilelor cu mai multe apartamente si curţi comune este permisă numai cu acordul majorităţii proprietarilor sau locatarilor din imobilul respectiv, între care este obligatoriu să fie inclus si acordul vecinilor care locuiesc alături, cu un etaj mai sus si cu un etaj mai jos în imobilul respectiv”, se arată în articolul 5 al regulamentului

De asemenea în document se prevede că nu pot fi lăsaţi câinii în spaţiile comune ale clădirilor, respectiv pe scările de bloc, iar proprietarii au obligaţia să cureţe dejecţiile lăsate de câini în holurile blocurilor sau pe spaţiile verzi.

”În spaţiile de folosinţă comună ale clădirilor este interzisă cresterea sau cazarea câinilor, lăsarea lor liberă. În curţile comune  este  permisă  cresterea  sau cazarea câinilor numai dacă sunt ţinuţi în spaţiu îngrădit. In mod obligatoriu, deţinătorii de animale vor lua măsuri ca acesteasă  nu murdărească si să nu deterioreze spaţiile de  folosinţă comună (holuri,  scări, spaţii verzi)”, se arată tot în articolul 5 al regulamentului.

Regulamentul prede instrucţiuni clare pentru cei care îşi plimbă câinii prin municipiu.

Art. 8 (I) Plimbatul cainilor în municipiul Targoviste este permis cu următoarele condiţii:

  1. când se deplasează în locuri publice, însoţitorii trebuie să supravegheze câinii si să-i conducă cu lesă, indiferent de mărime, iar cei de talie mare sau încadraţi în categoriile de caini agresivi, cu botniţă;
  2. accesul persoanelor însoţite de câini, cu exceptia cainilor utilitari, chiar dacă acestia sunt condusi cu lesă si botniță, nu este permis în magazine, localuri publice, instituţii publice, cinematografe, mijloace de transport în comun;
  • plimbatul câinilor se poate face numai în zonele care nu sunt semnalizate cu indicatoare „Accesul animalelor interzis!”;
  • Insoţitorii vor avea asupra lor carnetul de sănătate al animalului, iar în timpul plimbării: măturică, pungă, mănusi în vederea colectării excrementelor produse de câini.
  • După colectare, punga va fi închisă etans si depusă în europubela sau eurocontainerul aparţinând deţinătorului câinelui sau asociaţiei de proprietari/locatari din care face parte deţinătorul sau în cosurile stradale.
  • Fac excepţie de la prevederile prezentului articol, alin. I câinii aparţinând Ministerului Administraţiei si Internelor, Ministerului Apărării Naţionale si Ministerului Justiţiei, care sunt însoţiţi si se află în misiune. 

Art. 9 Este interzisă lăsarea liberă sau fără supraveghere a câinilor în locurile publice ori în curţile aflate în folosinţa mai multor locatari, fără consimţământul locatarilor.

Conform regulamentului, Poliţia Locală Târgovişte aplică sancţiunile. Cei care au reclamaţii o pot face la numerele de telefon 0245/ 921; 0245/631 895; 0785 212 904; 0731 327 436.

Cei care vor să consule regulamentul îl pot găsi aici (pe pagina Primăriei Târgoviște)

haita-caini-1

error: Conţinut protejat !!