Electoral: Cezar Preda: Dâmboviţa primeşte 4.415.000 de lei la cea de-a doua rectificare pozitivă făcută de Guvernul Cioloş

poza-grup-pnl-electoral

Guvernul României a adoptat, pe 23 noiembrie, a doua rectificare bugetară pozitivă din acest an. Domeniile prioritare la această rectificare bugetară au fost sănătatea, investiţiile, plăţile directe în agricultură şi susţinerea unor proiecte şi politici în domeniul educaţiei şi asistenţei sociale, finanţate prin administraţia publică locală, cum ar fi programul-pilot „Masa caldă”, susţinerea sistemului de protecţie a copilului sau programul „Fructe în şcoli”.

“Rectificarea bugetară  a fost posibilă ca urmare a creşterii economice peste aşteptări, de 4,8%, faţă de un nivel de 4,1%, estimat prin Legea Bugetului de Stat.  Rezultatele economice argumentează şi posibilitatea realizării unui produs intern brut în valoare nominală de 758,5 miliarde lei, faţă de 746,6 miliarde lei cât s-a estimat iniţial. Aş vrea să mai amintesc faptul că vom avea mai puţini şomeri  şi că salariul mediu brut este în creștere, de la 2.681 lei, la elaborarea bugetului de stat, la 2.815 lei, cât se estimează la sfârșitul anului.

Această a doua rectificare pozitivă făcută de Guvernul Dacian Cioloş este rezultatul eficienţei în gestionarea banului public, de care a dat dovadă acest executiv. La polul opus, ne aducem aminte de anii consecutivi cu rectificare bugetară negativă a Guvernelor Ponta, rezultat al modului dezastruos în care Partidul Social Democrat a condus ţara.

Rectificări pozitive ale Guvernului Ciloş, rectificări negative ale Guvernului Ponta. Cred ca alegerea va fi una uşoară pe 11 decembrie”, a declarat Cezar Preda, preşedintele PNL Dâmboviţa.

Dâmboviţa va primi 4.415.000 de lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, repartizate astfel:

1.872.000 – susţinerea sistemului de protecţie al copilului

1.063.000 – susţinerea centrelor de asistenţă socială pentru persoanele cu handicap

109.000 – conform prevederilor OUG nr.66-2016

557.000 – învăţământul special şi centrele de judeţene de resurse şi asistenţă educaţională

557.000 – salarii,sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora

814.000 – drepturile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă

Echipa PNL Dâmboviţa

error: Conţinut protejat !!