Acuzaţii de abuz în serviciu făcute la şedinţa Consiliului Local Târgovişte

barbu-consiliul-local

Consilierul local din Târgovişte Dumitru Barbu (ALDE) a spus că se observă că de la începutul acestui an o firmă, pe care a descris-o ca ”un SRL de casă al primăriei” ia toate contractele de întocmire de PUZ-uri (planuri urbanistice zonale, ce sunt necesare celor care vor să realizeze o construcţie, n.r.) din municipiu.

Reacţia primarului din Târgovişte, Cristian Stan, a fost promptă.

”Faceţi plângere penală! Dacă nu vreţi, daţi-mi mie dovezile şi fac eu!”, a spus Cristian Stan.

”Dacă o să observaţi… şi de acum încolo doresc să se citească, la prezentare, şi societăţile care întocmesc PUZ-urile, pentru că din afară, din punct de vedere al urbaniştilor şi arhitecţilor din municipiu, se observă că de la începutul anului că la Primăria Târgovişte este o firmă, ca un SRL de casă al primăriei, care întocmeşte aceste PUZ-uri şi o să vedeţi că din 11-12 PUZ-uri pe care le-am aprobat astăzi, opt sunt făcute de o firmă, reprezentată de o urbanistă, nu comentez pentru că PUZ-urile nu sunt întocmite prost, dar cu o vechime relativ mică, doi, trei ani, iar marii arhitecţi ai municipiului sunt ocoliţi”, a spus consilierul local Dumitru Barbu, la momentul când se votau mai multe Planuri Urbanistice Zonale, aferente realizării unor construcţii în municipiu.

Barbu este şi preşedintele Ordinului Arhitecţilor, filiala Muntenia Vest.

”Salariaţii Direcţiei de Urbanism, în special cei care au relaţii cu publicul, au texte de genul: vă duceţi la firma asta, sunt şi bileţele care circulă, şi nu vă duceţi la alte firme pentru că acele firme sunt mai scumpe sau fac lucrări proaste (…). Cei despre care am vorbit (de la firma care este ‘SRL-ul de casă al primăriei’, n.r.) fac aceste PUZ-uri în bucătăria unui apartament”, a mai spus consilierul local Dumitru Barbu.

Acesta a sugerat ca la primărie să se afişeze lista tuturor proiectanţilor din Târgovişte.

”Nu spun mai multe”, şi-a încheiat declaraţia Dumitru Barbu.

”Cred că ar trebui să spuneţi mai mult, dar nu neapărat nouă. Într-o plângere penală formulată către organele abilitate”, a fost replica primarului Cristian Stan.

”Textul ăsta mi l-a spus şi domnul secretar ieri şi m-a necăjit”, a afirmat Dumitru Barbu.

”Dacă aveţi dovezi daţi-mi-le mie şi fac eu plângerea penală (…). Domnule secretar (secretarul primăriei, n.r.), procesul verbal al şedinţei pot să îl folosesc ca probă pentru o plângere penală, cu afirmaţiile care s-au făcut aici? Părerea mea e că e vorba de infracţiuni de abuz în serviciu la chestiunea aceea”, a adăugat Cristian Stan.

Răspunsul secretarului Primăriei Târgovişte a fost: ”după aprobarea procesului verbal, la următoarea şedinţă”.

error: Conţinut protejat !!