Cristian Stan (primar Târgovişte): Guvernul Cioloş taie investiţiile pentru administraţiile publice locale

cristian stan

Guvernul Cioloş taie investiţiile pentru administraţiile publice locale, lucru ce crează probleme legate de derularea investiţiilor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul Târgoviştei, Cristian Stan, susţinând că se referă la Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

”În luna septembrie actualul Guvern condus de domnul Cioloş taie toate investiţiile pentru administraţiile publice locale, într-un moment în care avem mai multă nevoie de acestea. Păi dacă tai investiţiile la şcoli, dacă tai investiţiile la grădiniţe în luna septembrie a anului în curs, ce faci cu banii? Către ce zone direcţionezi banii, dacă infrastructura educaţională este în acest fel ignorată?”, a precizat Cristian Stan.

Edilul spune că situaţia este generală, la nivelul ţării.

”Era mult mai bine pentru administraţiile publice locale să spui de la început că nu ai bani şi atunci nu ne mai asumăm niciun angajament faţă de constructori. În momentul în care semnezi contractul de finanţare, iar la jumătatea contractului, după ce se realizează lucrări în valoare de cîteva miliarde, tai finanţarea, deja avem o problemă foarte mare pe zona administraţiilor publice locale. Şi situaţia este generală, la nivelul ţării. Dacă la modul acesta înţelegem să încurajăm investiţiile realizate de administraţiile publice locale înseamnă că nu am înţeles nimic din rolul pe care trebuie să îl aibă un Guvern pe zona investiţională raportat la competenţele şi atribuţiile legale pe care le are în sprijinirea administraţiei publice locale”, a afirmat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

Acesta a dat ca exemplu reabilitarea unei grădiniţe din municipiu, unde fondurile au fost alocate iniţial prin PNDL, iar acum sunt suportate din bugetul local.

”Legat de Grădiniţa nr. 9, că în municipiul Târgovişte aici avem o mare problemă, am preluat deja sarcina pe bugetul local, dar în situaţia în care vom avea mai multe investiţii şi vrem să avem mai multe investiţii, pe viitor este absolut imposibil să poţi să preiei investiţii mai mari”, a susţinut primarul Cristian Stan.

Declaraţiile au fost făcute de primarul Târgoviştei, Cristian Stan (PSD) la conferinţa de presă a PSD Dâmboviţa, iar edilul a făcut referire şi la faptul că e nevoie ca Guvernul să fie politic şi să asculte mesajele din teritoriu.

”Este foarte clar că România are nevoie de un Guvern angajat politic, are nevoie de un Guvern care să fie aproape de administraţiile publice locale şi care să asculte mesajele care vin din teritoriu”, a mai spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan, citat de Agerpres.

error: Conţinut protejat !!