Dâmboviţa: Grad de promovabilitate de 82% la proba scrisă pentru funcţiile de director de şcoli

Dâmboviţa: Grad de promovabilitate de 82% la proba scrisă pentru funcţiile de director de şcoli

Gradul de promovabilitate al candidaţilor înscrişi la concursul scris pentru funcţiile de director de şcoli a fost de 82% la nivelul judeţului Dâmboviţa, a declarat, joi, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general Sorin Ion.

Din cei 212 candidaţi înscrişi în Dâmboviţa au fost admişi 178.

”Am avut 212 candidaţi înscrişi, prezenţi toţi. Din aceştia 178 au fost admişi, asta însemnând aproximativ 82%, 32 respinşi şi doi pe care i-am afişat în curs de evaluare, asta înseamnă că au fost prezenţi, lucrarea lor a fost evaluată, dar unul din membrii comisiei de la nivelul şcolii a lipsit de la evaluare şi nu am putut face totalul, dar ştim şi în aceste cazuri rezultatele pentru că nota e unică dată de toţi membrii comisiei”, a precizat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Sorin Ion.

Acesta se declară mulţumit de rezultatele obţinute de cei care s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcţiilro de directori de şcoli.

”Una peste alta, ca şi procent de promovare, ne declarăm destul de mulţumiţi de această probă pentru că, după părerea mea, asta a fost proba cea mai importantă, următoarele, evaluarea CV-ului şi interviul, sunt mai previzibile, pentru că atunci când omul şi-a depus dosarul a avut certitudinea că CV-ul lui întruneşte minimul de puncte, iar la interviu depinde de cum şi-a formulat oferta managerială”, a adăugat inspectorul şcolar general Sorin Ion.

În 15 unităţi de învăţământ din Dâmboviţa nu a fost niciun candidat pentru funcţia de director, iar aici, ca şi la unităţile de învăţământ unde candidaţii nu au promovat, se va face numire cu delegaţie pentru postul de director.

”La şcolile unde nu au promovat, ca şi la şcolile la care la concurs nu s-a înscris nimeni, pentru că din cele 155 de unităţi şcolare la 15 nu am avut candidaţi, nici măcar directorul în funcţie, numirea se va face ca şi până acum, cu delegaţie până la organizarea unui nou concurs sau dacă nu se organizează anul acesta până la sfârşitul anului şcolar”, a precizat şeful IŞJ Dâmboviţa, Sorin Ion.

error: Conţinut protejat !!