Focare de pediculoză la două şcoli din Târgovişte, DSP susţine că nu a fost informată

Focare de pediculoză la două şcoli din Târgovişte, DSP susţine că nu a fost informată

Focare de pediculoză sunt în două şcoli din Târgovişte, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa susţine, într-un comunicat de presă, remis vineri, că a descoperit acest lucru în urma unor controale, fără a primi informaţii prealabile.
DSP Dâmboviţa informează că au fost aplicate două sancţiuni pentru gestionarea defectuoasă a focarului şi neraportarea cazurilor la DSP.
Conform purtătorului de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa, a fost aplicată o amendă de 1.000 de lei şi a fost dat un avertisment.
”În urma acţiunii de control, efectuată de o echipă mixtă a Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, pentru verificarea respectării reglementărilor sanitare în cabinetele medicale şcolare, arondate şcolilor gimnaziale numărul 10 şi 13 din Târgovişte, s-au constatat următoarele: în cele doua şcoli evoluează două focare de pediculoză (…); Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa nu a fost notificată în scris cu privire la cazurile de pediculoză; la ora controlului, echipei de control nu i s-a putut prezenta o procedură de intervenţie în caz de pediculoză”, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.
În document se mai precizează că la cele două unităţi de învăţământ nu s-a putut face dovada triajul epidemiologic zilnic.
La Şcoala Gimnazială nr.10 au fost depistate 13 cazuri de copii cu păduchi, iar la Şcoala Generală nr. 13 s-au înregistrat 16 astfel de cazuri.
DSP Dâmboviţa anunţă impunerea mai multor măsuri: implementarea unei proceduri de intervenţie în caz de pediculoză; scoaterea din colectivitate a copiilor care prezintă pediculoză; respectarea reglementărilor sanitare în ceea ce priveşte raportarea cazurilor; efectuarea zilnica a triajului epidemiologic şi consemnarea acestuia.
”DSP Dâmbovita a distribuit substanţe de deparazitare de tip Piretroid Ped. Ancheta epidemiologică este în derulare prin cabinetul de medicină de colectivitate şcolară, eventualele cazuri depistate urmând a fi supuse aceloraşi măsuri de deparazitare, până la închiderea focarului”, se precizează în comunicatul DSP Dâmboviţa.
Conform sursei citate, revenirea în colectivitate a copiilor depistati cu pediculoză se va face numai cu avizul medicului de medicină şcolară.

error: Conţinut protejat !!