Dâmboviţa: Mai mulţi elevi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară; DSP ia probe de la produsele ”Lapte şi corn”

Mai mulţi elevi din Moreni, judeţul Dâmboviţa, au ajuns în ultimele zile la spital cu simtome de toxiinfecţie alimentară, iar Direcţia de Sănătate Publică informează că a demarat ancheta epidemiologică.

Într-un comunicat de presă, remis vineri, DSP Dâmboviţa anunţă că face controale igienico-sanitare în unităţile de învăţământ în care au fost înregistrate cazurile de îmbolnăvire şi prelevează probe din produsele care fac parte din programul ”lapte şi corn”.

Conform DSP Dâmboviţa, joi şi vineri, 13 copii au ajuns la spital.

”În data de 15.09.2016 DSP Dâmboviţa a fost anunţată de către medicul de colectivitate şcolară că 4 elevi ai clasei 0 C şi 1 elev al clasei a-VII-a din Şcoala nr.4 Moreni au prezentat dureri abdominale şi vărsături, în data de 14.09.2016, în timpul orelor de curs. S-a luat legătura cu Spitalul Municipal Moreni, care a confirmat prezentarea celor 5 copii la Camera de gardă- pediatrie a spitalului. Diagnosticul de internare a fost sindrom de deshidratare prin vărsături. Copiii au fost supusi tratamentului de rehidratare  Dupa tratament, 3 dintre ei au fost externati, starea lor fiind bună, doar 2 au ramas internaţi”, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, joi au mai ajuns la spitalul din Moreni alţi patru elevi şi doi copii de grădiniţă. Vineri, doi elevi au ajuns la spital cu aceleaşi simptome ca şi cei din ziua precedentă.

”Astăzi,16.09.2016, la Camera de gardă a Spitalului Municipal Moreni, s-au prezentat alţi 2 elevi ai Şcolii nr.1. În acest moment, printr-o echipă mixtă D.S.P. –D.S.V.S.A. Dâmboviţa, se continuă ancheta epidemiologică, se fac controale igienico-sanitare în unităţile de învăţământ în care au fost înregistrate cazurile de îmbolnăvire şi se prelevează probe din produsele care fac parte din Programul Guvernamental “ Lapte-Corn””, se precizează în comunicatul DSP Dâmboviţa.

dsp

error: Conţinut protejat !!