Cezar Preda, scrisoare deschisă către Cioloş să îl schimbe pe prefectul de Dâmboviţa, Antonel Jijie

jajaie-prefectura

Antonel Jijie, prefect de Dâmbovița

Preşedintele PNL Dâmboviţa, Cezar Preda, i-a adresat premierului Cioloş o scrisoare deschisă prin care îi cere să îl demită pe prefectul de Dâmboviţa, Antonel Jijie.

[spoiler title=”Comunicat de presă Cezar Preda” open=”yes” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

SCRISOARE DESCHISĂ A DEPUTATULUI PNL CEZAR PREDA ADRESATĂ PREMIERULUI DACIAN CIOLOȘ

2 septembrie 2016

În atenția Premierului României,

Domnului Dacian Cioloș

Scrisoare deschisă

Stimate domnule Prim-ministru Dacian Cioloș,

Vă sesizez în legătură cu săvârșirea unui abuz inacceptabil de către Prefectul județului Dâmbovița, domnul Antonel Jîjîie.

În urma validării unui viceprimar în comuna Ulmi — județul Dâmbovița, prin hotărâre de Consiliu Local în data de 24 august a.c., primarul comunei Ulmi, Bogdan Tița, deși a respectat toate obligațiile legale care îi revin, a fost supus unor presiuni și amenințări politice din partea reprezentantului Guvernului pe care îl conduceți.

Domnul Prefect Antonel Jîjîie, la comanda vicepreședintelui PSD Alexandru Oprea, l-a chemat la raport pe primarul Bogdan Tița. În biroul Prefectului, primarul din Ulmi a fost supus la presiuni, amenințări și intimidări exercitate de către Antonel Jîjîie și doi vicepreședinți ai PSD, în frunte cu Alexandru Oprea, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Primarul PNL a fost ținta unui complot PSD-Prefect prin care s-a încercat o revenire asupra unei hotărâri de Consiliu Local.

Este inadmisibil ca un reprezentant al Guvernului să fie folosit de către PSD pe post de muniție în lupta politică. Domnule Prim-ministru, un prefect este reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu reprezentantul unui partid politic învestit cu puterea de a șantaja sau de a face presiuni asupra unor aleși locali, atunci când hotărârile luate în mod legal contravin intereselor de partid.

Prin această scrisoare, domnule Prim-ministru, vă semnalez că abuzurile comise de actualul prefect se transpun în teroare exercitată asupra primarilor PNL, definind chiar o stare de fapt la nivelul județului Dâmbovița. Această situație reclamă o soluționare rapidă din partea autorității pe care o exercitați.

Domnul Antonel Jîjîie abuzează de autoritatea legală pe care i-o conferă funcția deținută pentru a avantaja un partid politic, în speță Partidul Social Democrat, având în vedere că presiunile pe care le-a exercitat asupra primarului comunei Ulmi au venit ca directivă, pe linie de partid, din partea PSD. Probă în acest sens o reprezintă și declarațiile domnului Adrian Țuțuianu susținute în conferință de presă, la două zile după validarea unui viceprimar al comunei Ulmi, prin care solicita imperativ prefectului să introducă acțiune în anulare. Având în vedere că procedura legală de introducere a acțiunii în anulare de către Instituția Prefectului nu a putut fi declanșată întrucât Hotărârea Consiliului Local de validare a viceprimarului a fost adoptată legal, Prefectul județului Dâmbovița, pentru a satisface interesele PSD, a recurs la amenințări la adresa Primarului Comunei Ulmi, Bogdan Tița.

În virtutea depolitizării administrației publice pe care o susțineți și aplicați, vă adresez solicitarea de a analiza cu celeritate situația mai sus expusă și de a proceda, în conformitate cu prevederile legale și cu principiile pe care le promovați, la sancționarea atitudinii politice abuzive pe care a manifestat-o Prefectul județului Dâmbovița.

În acest sens, vă solicit destituirea domnului Antonel Jîjîie din funcția de prefect întrucât este inadmisibil ca Instituția Prefectului să fie folosită politic, ca instrument de intimidare a aleșilor locali.

Având în vedere gravitatea faptelor expuse mai sus, primarul PNL Bogdan Tița va depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva Prefectului județului Dâmbovița, la baza plângerii penale existând înregistrări care să probeze cele reclamate.

Sancționarea unor astfel de derapaje este absolut necesară atât pentru a limita și a preveni eventuale abuzuri, dar și pentru a păstra imaginea Guvernului departe de luptele politice și de ingerințele unor șefi de partid.

În speranța că vă veți îndrepta atenția asupra celor semnalate și veți proceda în spiritul legii, al conduitei profesionale și morale, vă mulțumesc.

Cu respect,

Cezar Preda,

Deputat în Parlamentul României

Președintele Filialei Dâmbovița a Partidului Național Liberal

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!