Târgovişte: Mii de credincioşi participă la sărbătorirea Sf. Nifon

nifon-2016-1

Mii de credincioşi au venit, joi, la Târgovişte, încă de la primele ore ale dimineţii pentru a participa la manifestările organizate cu ocazia Sfântului Nifon.

Peste 20.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să ajungă la Catedrala Mitropolitană Târgovişte, în pelerinaj la moaştele Sfântului Nifon.

Credincioşii sunt aşteptaţi să sosească la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte.

”Joi, 11 august 2016, în prezenţa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, cu participarea unor Ierarhi din ţară şi din străinătate, vor avea loc, la Târgovişte, ceremoniile legate de sărbătorirea Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti, lângă Catedrala Arhiepiscopală şi Mitropolitană, acolo unde se află moaştele Sfântului Ierarh, iar momentul cel mai important va fi constituit de săvârşirea Sfintei Liturghii şi închinarea celor peste 20.000 de pelerini, aşteptaţi să vină ca în fiecare an”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

nifon-2016-4

În faţa Catedralei Mitropolitane se află racla cu moaştele Sfântului Ierarh, la care credincioşii se vor putea închina pe parcursul întregii zile. Mulţi dintre cei prezenţi au în mână busuioc pe care îl trec pe deasupra raclei, alţii ating racla cu portofele, în speranţa de belşug, iar mulţi îşi pun dorinţe în gând în timp ce sărută racla cu moaştele sfântului.

Spre deosebire de anii anteriori, oamenii nu se mai îmbulzesc în apropieea raclei, cei mai mulţi stau la umbră în Parcul Mitropoliei din Târgovişte, acolo unde au loc manifestările. Voluntari oferă participanţilor sticle cu apă, iar un cort al Crucii Roşii este amplasat în parc.

nifon-2016-2

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte au declarat că pelerinii care vin din zone îndepărtate pot apela la mănăstirile din zona Târgoviştei, care sunt pregătite în aceste zile să cazeze şi să ofere masă pelerinilor.

Străzile din centrul municipiului Târgovişte sunt blocate circulaţiei pe perioada manifestărilor de Sf. Nifon. Astfel, joi, începând cu ora 6.00 până la ora 15.00, se închide circulaţiei Bulevardul Libertăţii şi, parţial, Bulevardul Mircea cel Bătrân şi Calea Domnească.

nifon-2016-3

error: Conţinut protejat !!