Întreaga conducere a CJ Dâmboviţa va candida la alegerile parlamentare

Întreaga conducere a CJ Dâmboviţa va candida la alegerile parlamentare

Întreaga conducere a Consiliului Judeţean Dâmboviţa va candida la alegerile parlamentare. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, vrea un post de senator. Pe lista de candidaţi la Senat mai vor să fie Alexandru Oprea, vicepreşedinte CJ Dâmboviţa, şi Leonardo Badea, senator şi în prezent.

Pentru Camera Deputaţilor şi-au depus candidatura în cadrul organizaţiei judeţene a PSD:

-Rovana Plumb

-Gilia Claudia

-Holban Carmen

-Ştefan Cornel

-Ştefănescu Radu Codruţ

-Sandu Gabriel

-Alexandru Oprea

Listele de candidaţi au fost anunţate, joi, într-o conferinţă de presă, de secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Acesta a spus că şi-a depus candidatura atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor pentru că nu s-a decis unde să candideze.

”Ieri (miercuri, n.r.) a expirat perioada stabilită de conducerea organizaţiei judeţene Dâmboviţa pentru depunerea solicitărilor de candidatură pentru alegerile parlamentare. Mai mulţi colegi de-ai noştri şi-au exprimat această dorinţă de a candida”, a declarat Alexandru Oprea.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, care este şi liderul organizaţiei PSD Dâmboviţa, este la al doilea mandat la consiliul judeţean. Cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei sunt Alexandru Oprea şi Corneliu Ştefan.

”M-aţi întrebat de ce pleacă toată conducerea consiliului judeţean. Vreau să vă spun că şi să vă asigur că nu o să plece toată conducerea consiliului judeţean. Cu siguranţă va rămâne cineva să conducă şi consiliul judeţean. Dacă mă întrebaţi, un rezultat optimist e că o să plece cel mult doi, iar un rezultat realist e că o să plece unul din cei trei. Şi asta e ceea ce vă pot asigura”, susţine preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Acesta a adăugat că, în opinia sa, PSD Dâmboviţa va obţine doi senatori şi cinci deputaţi. În total, judeţeul va fi reprezentat în Parlament de trei senatori şi şapte deputaţi.

”Nu cred că vreunul din cei care reprezentăm PSD facem lucrul acesta doar pentru imagine. Un calcul optimist pe care trebui să îl facem, bazându-ne pe rezultatul de la locale, unde organizaţia judeţeană Dâmboviţa s-a situat în primele cinci – şase organizaţii din ţară, dacă vom munci cu aceeaşi implicare şi cu aceeaşi dăruire, vred că acest rezultat, dacă nu consolidat, măcar îmbunătăţit trebuie să îl avem la parlamentare. Acest lucru va permite organizaţiei judeţene Dâmboviţa, în opinia mea, să fie îndreptăţită să solicite conducerii centrale a partidului ca organizaţia să fie reprezentată cu mai multă amplitudine la nivel guvernamental şi la nivelul structurilor de decizie, atât administrative cât şi politice”, a afirmat Alexandru Oprea.

Dintre parlamentarii de Dâmboviţa din actualul mandat şi-au exprimat intenţia de a mai candida Leonardo Badea şi Rovana Plumb, la Senat, respectiv Camera Deputaţilor. Dintre cei care mai vor să candideze Gilia Claudia este preşedinta organizaţiei de femei a PSD Dâmboviţa, Holban Carmen este viceprimar al Târgoviştei, Sandu Gabriel este primarul comunei Voineşti, iar Ştefănescu Radu Codruţ este propunerea PSD Târgovişte.

”Ştefănescu Radu Codruţ înţeleg că este un candidat sprijint de organizaţia Târgovişte, nu ştiu când au luat această decizie de a-l sprijini, înţeleg că este director pe la ANCPI (Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, n.r.). Nu ştiu nici dacă este nici membru al organizaţiei, dar e opţiunea dumnealui, o să analizăm”, a spus preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Listele nu sunt definitive, urmând să fie completate şi apoi să fie aprobate de către conducerea centrală a partidului. Cei care apar acum pe liste sunt membrii PSD care au dorit să candideze. Aşa cum se observă lipsesc mulţi dintre actualii parlamentari, Valentin Calcan, Ionuţ Săvoiu sau Stanciu Zisu.

 

error: Conţinut protejat !!