Consiliul Judeţean Dâmboviţa vrea să concesioneze taberele şcolare din judeţ

tabara-vanatorul

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa vrea să concesioneze cele trei tabere şcolare din judeţ, din comuna Moroieni: Căprioara, Cerbul şi Vânătorul.

Taberele sunt în conservare de câţiva ani.

Consilierii judeţeni au discutat în şedinţa de marţi despre concesionarea taberelor şi au decis să amâne decizia, după ce preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că are o solicitare din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean care ar dori să preia una dintre tabere.

”Vreau să vă informez că astăzi (marţi, n.r.) am primit o solicitare din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean prin Palatul Copiilor, care are personalitate juridică, pentru a prelua una din aceste tabere. Este vorba de Cerbul. În condiţiile date eu vă propun să amânăm decizia astăzi”, a spus Ţuţuianu.

Conform hotărârii de consiliu de la şedinţa de marţi, intenţia autorităţilor este să concesioneze taberele pe o perioadă de 30 de ani cu posibilitatea prelungirii pe încă 15 ani. Redevenţa ca bază de pornire a licitaţiei este propusă la 65.000 de lei pe an. Condiţia concesionării este menţinerea destinaţiei de tabere şcolare.

Cele trei tabere din comuna Moroieni sunt construite în anii 1970-1980, iar pe parcursul anilor au mai fost extinse şi reabilitate.

error: Conţinut protejat !!