Dâmboviţa: Continuă tentativele de înşelăciune prin metoda ”accidentul”

Dâmboviţa: Continuă tentativele de înşelăciune prin metoda ”accidentul”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia că tentativele de înşelăciune prin metoda ”accidentul” continuă la nivel de judeţ.

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte desfăşoară activităţi specifice pentru identificarea unor persoane bănuite de tentativă de înşelăciune prin metoda accidentul. Astfel, în ziua de 08 iunie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că două femei de 51 şi 57 de ani, ambele din Târgovişte, ar fi fost contactate telefonic de persoane necunoscute care, sub pretextul implicării unor rude în accidente de circulaţie, le-ar fi solicitat diverse sume de bani. Banii solicitaţi erau necesari pentru ca rudele să nu fie cercetate”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Deşi persoanele vătămate s-au aflat sub influenţa impulsului emoţional, acestea au verificat veridicitatea informaţiilor, constatatând că membrul familiei indicat nu a fost implicat în niciun eveniment rutier.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii dâmboviţeni recomandă cetăţenilor sî manifeste  prudenţă în cazul în care sunt contactaţi telefonic şi să nu dea curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute.

”Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier; cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau apelaţi chiar persoana respectivă pe numărul cunoscut de dumneavoastră. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile. Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii  poliţiei”, mai recomandă IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!