ALDE Dâmboviţa: Pentru eficientizarea administraţiei publice şi atragerea de fonduri ar trebui dezvoltate parteneriate de tip public-privat

ALDE Dâmboviţa: Pentru eficientizarea administraţiei publice şi atragerea de fonduri ar trebui dezvoltate parteneriate de tip public-privat

Eficientizarea administraţiei publice, precum şi atragerea de fonduri europene, ar trebui făcute şi prin dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele ALDE Dâmboviţa, deputatul Georgică Dumitru.

”Aş vrea să vă spun câteva cuvinte despre modul cum gândim noi gestionarea şi abordarea managementului în Consiliul Judeţean Dâmboviţa. M-aş referi în primul rând la accesarea de fonduri europene şi demararea de noi proiecte, eficientizarea administraţiei judeţene. ALDE Dâmboviţa propune o mai bună implicare a administraţiilor publice judeţene şi locale, inclusiv prin parteneriate de tip public-privat pe acest palier”, a precizat Georgică Dumitru, candidat al ALDE la Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Acesta a vorbit şi despre implicarea specialiştilor, inclusiv a oamenilor proveniţi din mediul academic, în atragerea şi implementarea proiectelor cu fonduri europene.

”Am spus că în cadrul departamentului pentru iniţierea şi implementarea de proiecte europene din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa trebuie să îşi găsească loc specialişti, oameni cu experienţă, care cunosc foarte bine programe de finanţare, dar şi mecanismul de accesare şi întocmire de documentaţii. ALDE intenţionează să implice, pentru o mai rapidă absorbţie de fonduri europene şi o gestionare mai bună a acestor proiecte, oameni proveniţi din mediul academic. Ştim foarte bine că în urbea noastră e o instituţie universitară destul de cunoscută şi ar fi păcat dacă nu putem beneficia de ceea ce există acolo pentru acest palier”, a afirmat liderul ALDE Dâmboviţa, Georgică Dumitru.

error: Conţinut protejat !!