CJ Dâmboviţa va reabilita şi dota un liceu din Raionul Ştefan Vodă, Republica Moldova

consiliul-judetean-vot

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa va contribui în acest an cu 450.000 de lei pentru reabilitarea şi dotarea tehnică a unui liceu din Raionul Ştefan Vodă, Republica Moldova, raion cu care judeţul Dâmboviţa este înfrăţit.

Hotărârea a fost luată joi de către consilierii judeţeni din Dâmboviţa.

”Vă informez că am avut la Târgovişte în cursul săptămânii trecute vizita preşedintelui raionului. Sunt interesaţi şi de alte lucruri, inclusiv de colaborarea pe un proiect european. Am identificat trei linii pe care am putea să obţinem o finanţare şi dacă se va putea face ceva eu cred că trebuie să ne implicăm”, a declarat, joi, la şedinţa de consiliu, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Judeţul Dâmboviţa este înfrăţit cu Raionul Ştefan Vodă din anul 2012.

”Înţelegerea de cooperare prevede, la art. 10, alin. a lit. b, cooperarea în derularea unor proiecte de dezvoltare economică şi socială”, se arată în raportul de necesitate a promovării hotărârii de consiliu.

În acelaşi raport se arată că valoarea totală a reabilitării liceului din Raionul Ştefan Vodă este 1,7 milioane de lei (386.000 de euro), din care CJ Dâmboviţa va contribui cu 888.000 de lei (198.000 de euro). CJ Dâmboviţa va da aceşti bani în două tranşe, în 2016 şi în 2017.

Termenul de finalizare a lucrărilor la Liceul Teoretic Ştefan Vodă din oraşul Ştefan Vodă, Raionul Ştefan Vodă, este 1 noiembrie 2017.

error: Conţinut protejat !!