8 plante care purifică aerul din casa

8 plante care purifică aerul din casa

Plantele de interior te pot ajuta sムpăƒstrezi în casă un aer curat. Contrar așteptărilor, aerul din interior este mult mai poluat decât cel din exterior. Află ce toxine elimină diverse plante de apartament.
1. Aloe vera
Aceste plante sunt foarte ușor de întreținut. Iubitoare de soare, aloe vera filtrează aerul din casă de benzen și formaldehide, substanțe emanate de produsele chimice de curățat sau vopseluri. Planta aloe este o alegere înțeleaptă pentru ferestrele de la bucătărie bine luminate.
2. Gerbera
Această floare strălucitoare te scapă de substanțe precum tricoloretilena (găsită în produsele de curățat), benzen (din cerneluri și vopseluri). Poți așeza un ghiveci în locul în care îți ții mașina de spălat.
3. Limba soacrei
Este o plantă care filtrează chimicalele aflate în produsele de curățat, hârtia igienică, șervețele igienice și produse de curățat. Poți așeza un ghiveci în baie, un mediu umed optim pentru această plantă.
4. Crizantema
Această floare frumos colorată face mai mult decât să dea o altă aură încăperii. Crizantema ajută la filtrarea aerului de interior de benzen (vopseluri, produse din plastic, lipici, detergenți). Trebuie așezată cât mai aproape de lumina soarelui.
5. Dracaena cu margini roșii
Această plantă care poate crește foarte înaltă, până la tavan, curăță aerul din casă de xilen, tricloretilenă sau formaldehide.
6. Azalee
Acesata floare superbă te scapă de formaldehide și este recomandată pentru încăperi închise (pivnițe), dar într-un loc luminos.
7. Filodendron cu frunze în formă de inimă
Această plantă agățătoare nu este o opțiune dacă ai copii sau animale de companie, întrucât frunzele sunt otrăvitoare. Însă poate fi ideală pentru birouri, întrucât filtrează compușii chimici volatili, precum și formaldehide.
8. Crinul păcii
Acesta plantă are nevoie de umbră și să fie udată săptămânal. Ea curăță aerul de compuși chimici volatili, formaldehide, benzen, tricoloretilena, dar și toluen și xilen.

error: Conţinut protejat !!